CHP İzmir İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenledi. Yoğun katılımla pandemi kuralları gözetilerek yapılan etkinlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel AKP hükümetini eleştirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Genç kardeşlerimizin işsiz kalmayacağı bir ülke yaratacağımıza söz veriyoruz" dedi.

İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Mahir Polat, Kani Beko ve Bedri Serter, ilçe belediye başkanları, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile partililer katıldı.

YÜCEL'DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye çıkan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hükümeti eleştirdi. Yücel şunları söyledi:

"Kamunun bütün kaynakları, yol, köprü, havaalanı gibi büyük ihalelerle 5 yandaş müteahhite akıtıldı. Devletin üst düzey bürokratları mafya liderleriyle ortaklık yapmaya başladı. Devletin bakanı kendi bakanlığına milyonlarca liraya fahiş fiyatlarla dezenfektan sattı. Lebalep kongrelerle vaka sayıları patladı. Bir buçuk yıldır kapalı olan kahvehaneler, lokantalar ve restoranlar nedeniyle insanlar canına kıymaya başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı mücadele ve ardından sağlanan kazanımlar bir bir tahrip ediliyor. Bu tahribatı tamir etmek hepimizin borcudur."

TUNÇ SOYER: SÖZ VERİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Mustafa Kemal Atatürk'ü anmanın ne güzel yolu, kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir'den bir söz göndermek olur. Türkiye'de kaybolan umutları yeniden yeşerteceğimize, onların canları pahasına bize emanet ettiği cennet vatana sonuna kadar sahip çıkacağımıza, hiçbir genç genç kardeşimizin işsiz kalmasına izin vermeyeceğimiz günleri yaşatacağımıza ve Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

Kutlamalardan detay görüntü

Çelenk Sunumu

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in konuşması 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşması

 

Kaynak: anka