GÖKAY ŞİMŞEK

CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Bilecik Belediyesi iştiraki Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı'nın, “rüşvet” iddiası ile tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Yaşar, “Suç var ise suçlunun cezasının bulması için hem emniyet müdürlüğü hem adli kurumlarda gerekli iş birliğinde bulunuyoruz. CHP kuruluşundan bugüne yolsuzluk gibi rüşvet gibi konularda kararlı bir şekilde mücadele etmiştir" dedi.

CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, CHP Bilecik İl Başkanlığı’nda, Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Toplantıya; CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ile CHP Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu da katıldı. Toplantıda Yaşar, şunları söyledi:

"19 Ocak Çarşamba günü saat 19.30'da Bilecik Belediye Başkanlığı binasına yapılan operasyonda Kayı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı, rüşvet iddiası ile gözaltına alınmıştır. Bizler de yerel basının operasyon ile ilgili haberi üzerine bilgi sahibi olduk. Bunun üzerine basın mensuplarının soruları ile ilgili Belediye Başkanımızdan bilgi aldık soruşturmanın Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'nde sürmesi nedeni ile bilgi kirliliği yaratılmaması adına soruşturmanın bitmesine ve Selçuk Erdağı’nın ifadesine ulaşılmasını bekledik.

Bu konu ile ilgili CHP Bilecik İl Yönetim Kurulumuz merkez ilçe yönetim kurulumuz ve Belediye Meclis grubumuz ile ayrı ayrı değerlendirme toplantıları yaptık ve tek tek düşüncelerini dinledik toplantının sonuçlarını, CHP Genel Merkezi'ne bildirdik. 

Suç var ise suçlunun cezasının bulması için hem emniyet müdürlüğü hem adli kurumlarda gerekli iş birliğinde bulunuyoruz. Fakat yargı süreci devam ettiği için soruşturmanın selameti açısından konuyla ilgili detaylar hakkında mahkeme süreci beklenmektedir."

“RÜŞVETÇİNİN ÖDÜLLENDİRİLDİĞİ BİR ÜLKEDE ADALET OLMAZ”

Mehmet Metin Yaşar, mahkeme sonucunda çıkacak olan karara saygılı olduklarını belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkesin şunu iyi bilmesi gerekir ki CHP yüz yıllık gelenekleri olan ve yapısı sağlam temellere oturtulmuş çok köklü bir partidir. Bu partide siyaset yapanlar da bu değerlere bugüne kadar özen göstererek siyaset yapmışlardır ve yapmaya devam etmektedirler. CHP kuruluşundan bugüne yolsuzluk gibi rüşvet gibi konularda kararlı bir şekilde mücadele etmiştir. Eğer bir parti yüz yıldır ayakta duruyorsa bu değerlere sımsıkı bağı olduğundan ve bunun da toplumda karşılığı olduğu içindir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi rüşvetçinin ödüllendirildiği bir ülkede adalet olmaz, rüşvetin ve yolsuzluğun partisi olmaz. Her kim ki rüşvet yolsuzluğa bulaşmışsa özellikle devam eden bu soruşturmanın ucu kime dokunursa dokunsun cezasını en ağır şekilde çekmelidir. Tüm partililerimizin de düşüncesi bu yöndedir.”

 

 

 

Kaynak: anka