CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP Ar-Ge Bilim Platformu tarafından Türkiye’deki gençlerin sorunlarını ele alan kapsamlı bir Politika Notu hazırlandı. Not’ta; gençlerin mezun olduktan sonra borçlu şekilde ev genci olmaya mahkum olmalarına ve ailelerin gençlerin işsizlik masraflarını üstlenmek zorunda kalmalarına dikkat çekildi.

CHP Ar-Ge Bilim Platformu’nun hazırladığı Politika Notunda, genç işsizliğindeki artışa, beyin göçünün yükselişine, gençlerin mezun olduktan sonra borçlu şekilde ev genci olmaya mahkum olmalarına ve ailelerin gençlerin işsizlik masraflarını üstlenmek zorunda kalmalarına dikkat çekildi. Türkiye’deki eğitim sisteminin en önemli sorunlarından birinin, eğitim planlaması ile istihdam planlaması arasındaki bağın kopmuş olduğu tespitinin yapıldığı Politika Notunda, bu nedenle milyonlarca gencin ne eğitimde ne de istihdamda olduğu ve bugünün genç işsizlerinin yarının yaşlı yoksulları olacağı üzerinde duruldu.

“GENÇLER, İNTERNETE DAHİ DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE ERİŞEMEMEKTEDİR”

Türkiye’deki gençlerin, dünyadaki akranlarının gerisinde kaldığı, en temel teknolojik ürünlerin dahi TL’nin değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle ultra-lüks ve erişilemez olduğu ve Türkiye’de yavaş internetin pahalı şekilde sunulduğuna dikkat çekilen Politika Notunda, “Dijital devrimi gerçekleştirmesi gereken gençler, internete dahi düzgün bir şekilde erişememektedir” denildi.

Politika Notunda, “Özgür Düşüncenin Ve Gençlerimizin Yolunu Açacağız”, “Ev Gençlerini Üretime Katacağız”, “Sağlıklı Ve Tutarlı Planlamalarla İstihdam Problemini Çözeceğiz”, “Gençleri Borç Yükünden Kurtaracağız”, “CHP İktidarında Gençler Teknolojiden Geri Kalmayacak” başlıkları başta olmak üzere CHP’nin kapsamlı önerilerine de yer verildi.

“GENÇLERİMİZİN SORUNLARINA KULAK TIKANMIŞ VE KAYGILARI GÖZ ARDI EDİLMİŞ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’in bu çalışma ile ilgili değerlendirmesi de şöyle:

“Türkiye'de demokrasiye, çoğulculuğa ve toplumsal barışa olan inancımızın taşıyıcısı; ekonomik kalkınmamızın ve ilerlemenizin en dinamik gücü olan gençlerimiz, bugün aynı zamanda sorunlarına en fazla kulak tıkanmış ve kaygıları en fazla göz ardı edilmiş toplum kesimlerinin başında geliyor. Türkiye'de gençliği güçlendirmek, kaygılarına ve sorunlarına samimi bir biçimde eğilmek sadece yeni nesil yurttaşların demokrasimiz adına güçlendirilmesi anlamında değil, aynı zamanda çağın gerektirdiği ileri teknolojilerle üreten, kalkınmamıza yön veren ve hakça bölüşen bir toplum yaratmamızın da yegane yoludur. Muasır medeniyete giden yol ancak gençlikle birlikte yürüyerek aşılabilir.”

 

Kaynak: anka