ARMAĞAN ŞEN

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, “200 dönümlük bir arazi Tolgahan ve Alparslan Öztürk isimli 2 kardeşe tahsis edilmektedir. Alparslan Öztürk, AK Parti’nin Grup Başkanvekilliğini yapan ve halen de AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’ün siyasi çalışmalarında yer alan kamuoyunda danışmanı olarak bilinen ve AK Parti’nin eski il yönetim kurulu üyesidir, diğeri de onun kardeşi. Bu arsanın 2022 yılı mali değeri 27 milyon 654 bin 663 lira” dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Demokrat Parti Aksaray İl Başkanı Servet Ceylan ve Gelecek Partisi Aksaray İl Başkanı Muhammet Dilmaç, bugün ortak bir basın açıklaması yaptı. Ertürk, şunları söyledi:

"7 Haziran 2018 tarihinde yayınlanan 2018/95 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile 8025 ada 1, 2, 6 ve 7 parsellerde 128 bin 852,24 metrekare arsayı Tolgahan Mühendislik'e, yine 7 Haziran 2018 tarihinde yayınlanan 2018/94 sayılı Yönetim Kurulu karar ile 8025 ada 4 ve 5 parsellerde 55 bin 512 metrekare arsayı Şahoğlu Mimarlık ve Mühendislik'e toplamda 183 bin 364 metrekare alan ön tahsis ile tahsis edilmiştir.

Yine aynı firmanın daha önce alıp ama ödemediği 15 bin 500 metrekare alanı da sayarsak 200 dönümlük bir araziden bahsediyoruz. Bu arsalar Tolgahan ve Alparslan Öztürk isimli 2 kardeşe tahsis edilmektedir. Alparslan Öztürk, AKP’nin Grup Başkanvekilliği'ni yapan ve halen de AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’ün siyasi çalışmalarında yer alan kamuoyunda danışmanı olarak bilinen ve AK Parti’nin eski il yönetim kurulu üyesidir, diğeri de onun kardeşi.

Bu arsanın 2022 yılı mali değeri 27 milyon 654 bin 663 lira. Organize Sanayi Bölgelerinde amaç yatırım olması nedeniyle arsa fiyatları düşük olmaktadır. 1 kilometre ileride olsa bu arsa 60-70 Milyon liralık bir vurgundan bahsediyoruz. O dönemde görev yapan Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın, OSB Müdürü'nün, Ticaret Odası Başkanı'nın ve İl Özel İdare Genel Sekreteri'nin imzası bulunan ön tahsis belgesi yer almakta.

Organize Sanayi Bölgesinin 103 maddelik yönetmenliğini oluşturan maddelerinin hiçbirinde 'ön tahsis' diye bir yer yok. Bir milletvekilinin yakınına, olmayan bir yöntem ile arsa ayrılmış. Ön tahsis olayını Organize Sanayi Bölgesi Müdürü'ne de sorduğumuzda bir cevap alamadık. Yazılı olarak soru dilekçesinde bulunarak sorularımıza 3 gün içerisinde cevap verilmesini istememize rağmen bir açıklama gelmedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nin 103 maddelik yönetmenliğinin arsa tahsisini düzenleyen 55’inci maddesinde ise; 'Bir ilgili arsa tahsisi olumsuz bulunursa 15 gün içinde red yazısı yazılır. Olumlu olur ise firmaya yazı yazılarak 15 gün içinde sözleşme yapması için çağrılır. Tebliğ tarihinden 15 gün içerisinde talep sahibince sözleşme imzalanmaz ise tahsis kararı geçersiz sayılır' deniliyor.

Bizler bunu 7 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan 2018/95 ve 201/94 sayılı Yönetim Kurulu kararları ile 2 ayrı firmaya tahsis edilen yerler 22 Haziran 2018’de imzalanmadıysa bu sözleşme geçersiz sayılmalı. 2018’den bu yana hiçbir işlem yapılmazken, şahsım Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile yaptığım görüşme sonrasında OSB Yönetim Kurulu, aynı firmalara 30 Aralık 2021 tarihinde yazı yazarak 'gelin bu sözleşmeyi yapın' demek istiyor. Bu durum usulsüz bir belge ile peşkeş çekilmektedir

Buradan sayın valimize, sayın belediye başkanına, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı tüm siyasi parti il başkanlarına, ilimizin tüm milletvekillerine, tüm sivil toplum kuruluşlarına, tüm basın kuruluşlarına ve bu şehrin kaynakları için mücadele eden herkese sesleniyorum; gelin cesur olun, gelin bu şehirdeki gençlerin geleceğinin çalınmasına karşı durun, gelin bu soyguna teslim olmayın. Hepimize bir sınav düşüyor; haksızlık ve peşkeş karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmayan, ortak tavır alma günüdür bugün. OSB yönetim kuruluna son kez sesleniyorum; önünüzde 3 gün var, peşinat süresinin dolması için. Gelin bu karardan vazgeçin.”   

 

Kaynak: anka