CHP 98 yaşında... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti üst yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, Anıtkabir'de ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne, "Yaktığın bağımsızlık ateşi, bugün de canlılığını korumakta, ilkelerin yolumuzu aydınlatmaktadır. Huzurunda milletimize söz veriyoruz: Kurduğun laik Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırarak; bölgemizde bulunan kardeş halkların kutup yıldızı, umut ışığı olacağız" diye yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; CHP'nin eski Genel Başkanlarından Hikmet Çetin, CHP MYK, PM ve YDK üyeleri, milletvekilleri, parti örgütü yöneticileri ve parti üyeleri ile birlikte sabah saatlerinde Anıtkabir'e geldi. Arslanlı Yol’dan yürüyen Kılıçdaroğlu ve partililer, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atütürk’ün mozolesine geçti. Kılıçdaroğlu, mozolede çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Ardından parti üst yönetimi ile birlikte Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen CHP Lideri Kılıçdaroğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne şu mesajı yazdı:  

"Aziz Atatürk, sayın Genel Başkanım, 

Partimizin, 98'inci yıldönümünü kutlamanın heyecanıyla, huzurundayız. Yaktığın bağımsızlık ateşi, bugün de canlılığını korumakta, ilkelerin yolumuzu aydınlatmaktadır. Huzurunda milletimize söz veriyoruz: Kurduğun laik Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırarak; bölgemizde bulunan kardeş halkların kutup yıldızı, umut ışığı olacağız. 

Sayın Genel Başkanım; 

Bugün içerde ve dışarıda yaşadığımız her olay, kuruluşta aldığın kararların doğruluğunu ve ufkunun derinliğini bize göstermektedir. Eserin olan CHP, Genel Başkan'ından en yeni üyesine kadar ilke ve devrimlerine eksiksiz bir bağlılıkla, demokrasi mücadelesine devam ediyor, edecektir. İlkemiz yorulmadan çalışmak ve bir kez daha hakimiyeti kayıtsız şartsız millete teslim etmektir. 

Size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm CHP'lilere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhun şad olsun."

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin 2. Cumhurbaşkanı ve CHP'nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü'nün mozolesine geçerek çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunmasının ardından tören sona erdi.

 

 

Kaynak: anka