İzmir'in Çeşme İlçesi'nde belediyenin yeniden düzenlediği Cumhuriyet Meydanı, miting gibi bir törenle açıldı. Yüzlerce yurttaşın yanı sıra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı açılışta konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Önümüzdeki ilk seçimlerde Cumhuriyetimizi yeniden demokrasi ile taçlandırma başarısını göstereceğiz” dedi.

Çeşme Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Cumhuriyet Meydanı'nın açılışı, görkemli bir törenle yapıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ali Öztunç, Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı tören, yüzlerce yurttaşın da katılımıyla miting görüntülerini aratmadı. Meydana kurulan dev ekranda Çeşme Belediyesi'nin yaptığı çalışmaların detaylı bir şekilde anlatıldı.

Ardından "Bizim Eko" sloganları ile kürsüye çıkan Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran, "Çeşme’de binlerce yıllık tarih birikimi, bozulmamış doğası, eşsiz plajları ile hoşgörü içinde yaşayan güleryüzlü, üretken, Cumhuriyet sevdalısı çok büyük bir aileyiz. Ben ve belediyemizin tüm bireyleri ile 'sen ben yok, biz varız' diyerek bu büyük aileye hizmet etmek, herkesin yüzünün güldüğü mutlu bir Çeşme yaratmak için Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği ışık doğrultusunda durmadan çalışıyoruz. 50 bin kişilik bütçe ve imkanlarla, milyonlarca insana hizmet etmeye çalışan personelime çok teşekkür ediyorum. Milyonlara hizmet ederken arkamızda 7/24, 365 gün olan Tunç Soyer Başkanımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Kol kola omuz omuz çalıştığımız, demokrasimizin temeli muhtarlarımızla, aldığımız her kararda arkamızda duran meclis üyemize, muhtarlarımıza, ilçe başkanımıza, İl Başkanımız Deniz Yücel'e çok teşekkür diyorum" dedi.

Bugün Çeşme'ye verdikleri sözlerden birini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Oran, "Bin 500 metrekarelik alanda asırlık zeytin ağaçları, yürüyüş yolları ile kent benliğini içeren düzenlememiz yaklaşık 1 milyon 600 bin TL’ye mal oldu. Artık Çeşme meydanında yağmur suyu kabusu bitti. Sosyal belediyecilik anlayışı ile sahip olduğumuz çalışmalarla yarınlara eserler bırakma ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Önümüzdeki ilk seçimlerde Cumhuriyetimizi yeniden demokrasi ile taçlandırma başarısını göstereceğiz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise şunları söyledi:

"Ekrem başkan uzun uzun ve tek tek teşekkür etti. Ben bu yüzden tekrar etmeyeceğim. Sadece 2 cümle söyleyeceğim. Siyaset yapmamızın çok temel sebebi var. Bu cennet vatanın, kadim kültürün insanları olarak çok daha iyi bir yaşam seviyesini hak ettiğimizi biliyoruz ve bunun bir kader olmadığını göstermek ve değiştirmek için yola çıktı. Sayın Genel Başkanım sizden ilham alıyoruz, sizden örnek alıyoruz. Yüzünüzü öne eğmeden canla başla çalışmaya devam edeceğiz ve bu topraklarda çok daha güzel bir ülkeyi kuracağız.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki parti kurmayları, açılışın ardından meydanda yer alan Çeşme Belediyesi binasına geçerek Başkan Ekrem Oran'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: anka