Haber: ABDULLAH ÇELEBİ - Kamera: KERİM UĞUR

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, döviz kurundaki aşırı yükselişin turizm sektöründe de maliyetleri yükselttiğini belirterek, "Bütün maliyetler yükseldi. Hammadde tedariki konusunda sıkıntılar yaşanabileceği söyleniyor. Ümit ediyorum ki sezon başlayana kadar bunlar düzelir. Diğer taraftan da yabancı turistlerin ülkemize daha sık ve çok sayıda geleceğini düşünüyorum. İnşallah belli bir dengeye oturur. Çeşme zaten sezonda yüzde 100 ve üzeri doluluk oranı yaşıyor. Hafta sonları 1 milyonu geçiyoruz. Hafta içinde de 800 milyon civarındayız. Yine milyonları ağırlamaya devam edeceğiz" dedi.

Travel Turkey İzmir 15. Uluslararası Turizm Fuarı'na iki stantla çıkarma yapan Çeşme Belediyesi, katılımcıların gözdelerinden oldu. Fuarın yansımalarını ANKA Haber Ajansı'na değerlendiren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Çeşme, 2021 sezonunu pandemiye rağmen minimum hasarla atlatarak, Türkiye’nin turizmde parlayan yıldızı olmaya devam etti. 2022 yılında da Çeşme, Türkiye turizminde önder kent olmaya devam edecek. Biz, tüm Çeşme severleri, Çeşme'yi görmek isteyenleri şehrimize davet ediyoruz " diye konuştu.

"MİLYONLARI AĞIRLAYACAĞIZ"

CHP’li Oran, döviz kurundaki aşırı yükselişin turizm sektörü için maliyetleri yükselttiğini belirtirken şunları söyledi:

"Bütün maliyetler yükseldi. Hammadde tedariki konusunda sıkıntılar yaşanabileceği söyleniyor. Ümit ediyorum ki sezon başlayana kadar bunlar düzelir. Diğer taraftan da yabancı turistlerin ülkemize daha sık ve çok sayıda geleceğini düşünüyorum. İnşallah belli bir dengeye oturur. Çeşme zaten sezonda yüzde 100 ve üzeri doluluk oranı yaşıyor. Hafta sonları 1 milyonu geçiyoruz. Hafta içinde de 800 milyon civarındayız. Yine milyonları ağırlamaya devam edeceğiz. Sezondan önce de hemen Ramazan ayı sonrası, mart ayının sonunda Alaçatı Ot Festivali’mizle milyonları ağırlamaya hazırız."

Kaynak: anka