Çapa Tıp Fakültesi’nde maskesini düzgün takması konusunda uyaran sağlık çalışanı Rıfat Babayiğit’i darp ederek sol gözünde yüzde 95 görme kaybına neden olan tutuklu sanık Furkan Torman, tahliye edildi.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Furkan Torman Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 25 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen olayda, hastane personeli Rıfat Babayiğit; maskesini düzgün takmadığı gerekçesiyle uyardığı sanık Furkan Torman tarafından darp edilmişti.

Darp sonucu Babayiğit'in sol gözünde yüzde 95 görme kaybı meydana gelmişti. Bunun üzerine taraflar birbirinden şikayetçi olmuştu.

“PANİĞE KAPILDIĞIM İÇİN YAPTIM”

Sanık Furkan Torman, mahkemedeki savunmasında; yaşananlardan dolayı çok pişman olduğunu belirterek, “Kasıtlı olarak yaptığım bir şey değildi. Karşı tarafın hakareti ve nişanlımın bayılması neticesinde korku ve paniğe kapıldığım için yapmış olduğum bir hareketti” dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Duruşma savcısı, yaklaşık 7 aydır cezaevinde bulunan sanığın, tutuklulukta geçirdiği sürenin de göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Torman’ın tutuklulukta geçirdiği sürenin makul olduğuna karar verdi. Mahkeme, böylece sanık Furkan Torman’ın tahliyesine hükmetti.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Furkan Toraman hakkında, "yaralama" ve "tehdit" suçlamalarıyla 2 yıldan 6 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede, sağlık çalışanı Rıfat Babayiğit için ise Toraman'a “silah sayılabilecek bir makineyle” vurduğu gerekçesiyle, "basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor.

 

Kaynak: anka