Haber: GÜRKAN DEMİRTAŞ - Kamera: NAİF KAÇMAZ

Çankaya Belediyesi, yemekhanesinin kapılarını üniversite öğrencilerine açtı. Öğrenciler, hafta içi her akşam belediyenin yemekhanesinden ücretsiz yararlanabilecek. Uygulamanın ilk gününde öğrencilerle birlikte akşam yemeği yiyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Üniversiteli kardeşlerimizin, üniversiteli arkadaşlarımızın yanında olmak istedik ve belediyemizin yemekhanesini üniversitelilere açtık. Çünkü belediye onların evi. Hiç kimse akşam ne yiyeceğim diye düşünmesin istedik” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin başlattığı uygulama ile öğrenciler, hafta içi her gün saat 18:00-19:00 arasında belediye yemekhanesinde ücretiz yemek yiyebilecek. Uygulamaya ilişkin Anka Haber Ajansı’na konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, şunları söyledi:

“Tabii ülkemiz çok ağır ekonomik şartlardan geçiyor bildiğimiz gibi. Biz de üniversiteli kardeşlerimizin, üniversiteli arkadaşlarımızın yanında olmak istedik ve belediyemizin yemekhanesini üniversitelilere açtık. Çünkü belediye onların evi. Hiç kimse ‘akşam ne yiyeceğim’ diye düşünmesin istedik. Hiçbir üniversiteli kardeşimiz, ‘cebimde kaç lira var, bugün ne yiyeceğim, yarın ne yiyeceğim’ diye düşünmesin. Hafta içi her akşam gelsin, belediyesinde, evinde bizim misafirimiz olsun ve akşam yemeğini paylaşalım. Soframızı paylaşalım istedik. Bugün ilk gün, başladık ve ben de çok mutlu oldum, böyle bir hizmeti vermekten dolayı. Gerçekten çok mutlu oldum. Sohbetler ettik burada muhabbetler de ettik. Buna da vesile oldu. Devam edecek bu eğitim-öğretim yılı boyunca. Bu hizmetimiz bütün üniversitelilere devam edecek.

“HİÇBİR ZAMAN UMUTSUZLUĞA KAPILMALARINI İSTEMİYORUZ”

Bildiğimiz gibi kara kış yardımları olarak, CHP’li belediyeler olarak ihtiyacı olan herkesin yanındayız. Ezilenin, mağdurun yanındayız. Bu ağır ekonomik şartlarda gerçekten sabit gelirli yurttaşlarımızın, asgari ücretle geçinen yurttaşlarımızın, açlık sınırında yaşayan yurttaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Üniversiteli kardeşlerimize soframızı açmak bunlardan biriydi. Çünkü üniversiteli kardeşlerimiz bizim aydınlık geleceğimizin teminatı. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmalarını istemiyoruz. Çankaya’nın her zaman yanlarında olduğunu bilmelerini istiyoruz.”

“AİLELERİMİZİN GÖNDERDİĞİ PARALAR YETMEYEBİLİYOR”

Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okuyan bir öğrenci, belediyenin bu uygulamasına ilişkin şöyle konuştu:

“Her şeyin fiyatının çok fazla arttığı böyle bir dönemde bu uygulamanın olması çok iyi. Çünkü KYK’dan verilen bütçe hiç yeterli olmuyor ve ekstra ücret ödememiz gerekiyor. Bu da bizler için çok zorlayıcı oluyor. Ailelerimizin gönderdiği paralar yetmeyebiliyor. Çok güzel. Ayrıca personellerin hepsi çok güler yüzlüydü, çok profesyonel bir çalışmaydı. Çok teşekkür ediyorum.”

“HER ŞEYE ZAM GELMİŞKEN BÖYLE UYGULAMALARIN OLMASI BİZ ÖĞRENCİLERİ ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE ETKİLEDİ”

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Ömercan Akbek ise belediyenin bu uygulamasına dair şunları dedi:

“Pandemi koşullarında özellikle böyle bir uygulama yapması bizim için, öğrenciler için çok iyi oldu. Bir de ülkenin şu an bulunduğu ekonomik durum ortada zaten. Her şeye zam gelmişken böyle uygulamaların olması biz öğrencileri, özellikle evde kalan öğrencileri çok iyi bir şekilde etkiledi. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bizim için büyük bir fırsat bu. Mansur ve Alper başkanımıza çok teşekkür ederiz. Biz öğrenciler için her gün özellikle evden buraya gelmek sıkıntı değil. Çok iyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum.”

Kaynak: anka