Çankaya Belediyesi'nin kadınlarla ekonomik dayanışma amacıyla düzenlediği “4. Kadın Emeği Festivali" başladı. Festivalde, pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren müzisyenler de konserler veriyor.

Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda başlayan festivalde hem el emeği ürün stantları ile kadınlara hem de pandemi döneminde uzunca bir süre sahnelerden uzak kalan sanatçılara destek veriliyor. 300 kadının stant açtığı Festival, 5 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek ve toplamda 13 konser verilecek.

Zeytindalı Kadın Kooperatifi ortaklarından Solmaz Kurt, "Çankaya Belediyesi bizi davet etti, festivale katıldık, çok sevindik. Elimizdeki, evimizdeki ürettiklerimizi buraya getirdik ve satş yaptık. Satış yaptığımız zaman çok mutlu olduk, diğer kadınlar da çok mutlu gidiyorlar eve. Bu nedenden dolayı en başta Çankaya Belediyesi'ne, Kadın ve Aile Hizmetleri Bölümü'ne, emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Stant açan bir başka kadın üretici ise "Emekli olduktan sonra boş vakitlerimi değerlendirmek istedim. Daha sonra Çankaya Belediyesi'ne müracaat ettim, onlar da sağ olsunlar kabul ettiler. Ben bunun çok iyi bir terapi olduğunu düşünüyorum. Bu Covid döneminde evlerde çok bunalmıştık. Çok iyi oldu, çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

3 Eylül günü konser programı ise şöyle: Mustafa Şahan (13.00), Didem Çetinkaya (15.30), I-Pop (18.00), Canan Anderson (20.30) 

Çankaya Belediyesi, festivale katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti de sunuyor.

 

Kaynak: anka