Bu yıl 39 mahalle, 174 sokakta 106 bin 500 ton asfalt serimi yapmayı planlayan Çankaya Belediyesi, uzun ömürlü ve dayanıklı asfalt kaldırım çalışmasını ise 42 mahalle 116 sokakta 39 bin ton asfalt dökerek yapacak.

Asfalt sezonuna başlayan Çankaya Belediyesi, 2021 hedeflerini belirledi. 2021 sezonunda 39 mahalle, 174 sokakta 106 bin 500 ton asfalt serimi yapmayı planlayan Çankaya Belediyesi, uzun ömürlü ve dayanıklı asfalt kaldırım çalışması kapsamında ise 42 mahalle 116 sokakta 39 bin ton asfalt dökecek. 

EĞİMLİ BÖLGELERE MERDİVENLİ YOL 

Çankaya Belediyesi, ilçenin yüksek ve eğimli bölgelerine merdivenli yol yaparak ilçe sakinlerinin rahat ve güvenli yürüyebilmelerini sağlıyor. Bu yılki program dahilinde 21 mahalle 39 sokakta andezit döşeme ve kromaj korkuluklardan oluşan merdivenli yollar yapılacak.  

YENİ YOLLAR AÇILIYOR 

Çankaya Belediyesi pandemi sürecinde imara açılmış bölgelerde yeni yol açmaya da devam edecek. Makineli ve malzemeli bakım çalışmalarının yanı sıra boş alan temizliğini de sürdüren Çankaya Belediyesi bu yıl 24 mahalle 83 sokakta yeni yol açacak. 

HER ŞEY ÇANKAYALILAR İÇİN 

Pandemi sürecinin dünyayı olduğu gibi ülkemizi de derinden etkilediğini ama bahane üretmeden çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Pandemi sürecinde tüm yerel yönetimlerde olduğu gibi ilçemizde de gelirlerimiz düştü ama bizim Çankayalılara sözümüz vardı. Onlar bizi verdikleri oylarla ikinci kez ödüllendirdiler. Bizler de onların mutluluğu ve huzuru için elimizden ne geliyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz. Ekiplerimiz bu yıl da mahalle mahalle sokak sokak çalışmalarını sürdürecek. Yeni yollar, kaldırımlar, merdivenler yapacağız. Çankayamızın çehresini güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: anka