İstanbul'un Avcılar ilçesinden çaldıkları kamyoneti Esenyurt’ta satmaya çalışan iki şüpheli, aracı satın almak isteyen kişiyle buluştukları sırada polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Avcılar ilçesi Yeşilkent Mahallesi’nde park halindeki bir kamyoneti çalan M.B. (20) ve T.K. (25), aracı Esenyurt’ta üzerine battaniye örterek sakladı. Şüphelilerin, çalıntı aracı H.A. isimli bir kişiye satmaya çalıştıkları bilgisini alan Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri harekete geçti.

Polis, öncelikle aracı almak isteyen H.A'yı takibe aldı. Şüpheli kişilerle Esenyurt Devlet Hastanesi önünde buluşmaya giden H.A. ve iki şüpheli üzerine battaniye örtülerek kamufle edilen aracın yanına geçmeye çalıştıkları sırada yakalanarak gözaltına alındı.

H.A., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, şüpheli M.B. ve T.K., emniyetteki işlemlerinin ardından "oto hırsızlığı" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

Öte yandan, aracın çalınma anları da güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, iki şüphelinin aracı çaldıkları ve sonrasında araçla sokaktan çıktıkları görüldü.

 

Kaynak: anka