CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Osmangazi ilçesine bağlı Kükürtlü Mahallesi’nde bir araya geldiği yurttaşların sorunlarını dinledi. 1993’ten bu yana mahallede çocuklarını büyüttükleri Nasrettin Hoca Parkı’nın yıkıldığını ve yerine apartman yapılmak istendiğini söyleyen yurttaşlar, “Parkımızı geri istiyoruz, belediyenin bu alanı apartmana dönüştürmesini istemiyoruz” dediler. Altaca Kayışoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Dündar'ın park ve yeşil alan konusunda daha önce açıklamalar yaptığını belirterek, "Mevcut bir parkı neden ortadan kaldırıyor? Kendisinden önce yapılmış Nasrettin Hoca Parkı’na neden kıyıyor?" sözleriyle eleştirdi.

CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ile birlikte Kükürtlü Mahallesi Muhtarı Canan Akın Erdem’i ziyaret ederek yurttaşların sorunlarına ilişkin bilgi aldı. 

Altaca Kayışoğlu, Kükürtlü Mahallesi’nde 1993 yılından bugüne çocuklarını, torunlarını büyüttükleri Nasrettin Hoca Parkı’nın belediye ekipleri tarafından boşaltıldığını, parklarını geri isteyen yurttaşlarla buluştu.

"PARKIMIZI GERİ İSTİYORUZ"

Yıllardır çocuk parkı olarak kullanılan Nasrettin Hoca Oyun Parkı’nın bir anda sökülüp götürüldüğünü, başlarda bunun yenileme çalışması olarak kendilerine sunulduğunu aktaran mahalle sakinleri, Altaca Kayışoğlu’na, “Parkımızı geri istiyoruz. Belediyenin bu alanı apartmana dönüştürmesini istemiyoruz” diye dert yandılar.

Kükürtlü sakinlerini dinleyen CHP’li Altaca Kayışoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Dündar’ın çocuk parkı ve yeşil alan konusunda yaptığı açıklamaları hatırlattı.

"BAŞKAN SÖZLERİNİ UNUTMAMIŞTIR, OSMANGAZİ'DE PARK YERİ OLMAMASINDAN ŞİKAYETÇİYDİ"

Dündar’ın Osmangazi’de park ve yeşil alan için boş yer kalmadığını, bu nedenle kamulaştırmaya gitmek zorunda kaldıklarını, bunun da maliyeti artırdığını söylediğini hatırlatan Altaca Kayışoğlu, "Başkan, sözlerini unutmamıştır. Osmangazi’de park yeri olmamasından şikayetçiydi. Kamulaştırmayla elde edilen alanların maliyetine dikkat çekiyordu. Sorum şu: Öyleyse mevcut bir parkı neden ortadan kaldırıyor? Kendisinden önce yapılmış Nasrettin Hoca Parkı’na neden kıyıyor?" dedi.

 

Kaynak: anka