Bursa'da yemek sanayicileri KDV indiriminin kapsamının genişletilmesini istedi. BURSA (İGFA) - Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez,  enflasyonla mücadele kapsamında bazı temel gıda ürünlerinde uygulamaya giren KDV indirimini önemli bir adım olarak gördüklerini, ancak KDV indirimi uygulanan alanlara hizmet sektörünün de dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez yazılı yaptığı açıklamada,TÜİK’in rakamlarına göre Ocak ayı yıllık enflasyonun yüzde 50’ye yaklaştığını, en yüksek enflasyonun da temel gıda ürünlerinde olduğunu söyledi. Özellikle gıdadaki enflasyonun doğrudan vatandaşlara yansıdığını kaydeden Başkan Dönmez, gıda ürünlerindeki yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’eçekilmesine de çok önemli bir adım olarak baktıklarını, İndirimin raflara, dolayısıyla vatandaşlara yansıması için çok ciddi bir denetim yapılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Günümüzde ev dışı tüketimin hızla arttığına, özellikle çalışan çiftlerin, sadece öğlen değil, sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerini bile dışarda yediğine dikkat çeken Dönmez, KDV indiriminin 25 fasıl başlığı altında bazı yiyecek ve içecek gruplarını oluşturan gıda maddelerini kapsadığını belirterek, uygulamaya başta binlerce kişiye hizmet sunan hazır yemek sektörü ile lokanta, restoran, pastane, kafe, bar, çay bahçeleri ve fast-food işletmelerinin de dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

Dönmez, KDV indiriminin uygulanacağı sektörlerin genişletilmesinin enflasyonla mücadeleye katkısının yadsınamayacak düzeyde olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: igf