Bir süredir rahatsızlığı ile mücadele eden 22 ve 23. Dönem Bursa Milletvekili CHP'li Kemal Demirel, 67 yaşında hayatını kaybetti. BURSA (İGFA) - Bursa'ya tren gelmesi için büyük mücadele eden ve yıllarca demiryolu için kilometrelerce yol kat eden 22. ve 23. dönem CHP Milletvekili Kemal Demirel, 67 yaşında hayatını kaybetti.

19 Ocak 1997 tarihinden bu yana  "Bursa'ya Tren İstiyorum" kampanyasını ara vermeden devam ettiren ve bu kampanya süresince çeşitli yürüyüşler ve imza kampanyaları, basın toplantıları ve fotoğraf sergileriyle konuyu gerek milletvekiliği, gerekse de siyasi ve sivil yaşamı boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyıp her kesimin desteğini alan 22 ve 23'ncü Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Sadece demiryolu ile değil, toplumun herkesimini ilgilendiren yerel ve genel konuları da gündeme getiren Demirel, yakın zamanda ise müsilaj konusunu gündemine almıştı.

1955 Kırklareli doğumlu olan Demirel, Milletvekilliği kimliğinin yanı sıra Bursa'da özel eğitim kurumunda üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi olarak da görev yapmıştı. Bursa Bal-Göç, Bursa Eğridereliler, Batı Trakya Dayanışma, Rumeli Türkleri Dayanışma Dernekleri üyelikleri de bulunan Demirel'in, Umut ve Gülümse adını verdiği şiir kitapları da bulunmaktaydı.

Evli ve iki çocuk babası Kemal Demirel’in yarın düzenlenen törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “22 ve 23'üncü dönem Bursa milletvekilimiz Kemal Demirel'in vefatından büyük üzüntü duydum. Bursa için büyük emekleri olan, uzun süredir hastalığı nedeniyle tedavi görmesine rağmen Bursa treni için mücadeleyi bırakmayan Kemal Demirel’e Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. https://twitter.com/lalekarabiyik/status/1521389018344083456

Kaynak: igf