Bursa'da lokanta esnaflığı yapan Mustafa Börekçi, 'insanlık ölmemiş' dedirtti. Dolar karşısında lokanta esnafının boynu bükük olmasına rağmen Börekçi, hiç bir yemeğinin fiyatına zam yapmamaya inat ettiğini ifade etti.GÜLİN ÖZDEMİR/BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)- Son zamanlarda her sektörde olduğu gibi lokanta esnafının da girdi maliyetleri arttı. Buna rağmen yemek fiyatlarına zam yapmayan Şirin Sofra lokantası Bursa'da örnek bir harekete imza attı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Şirin Sofra lokantası işletme sahibi Mustafa Börekçi, "Yüksek fiyatlar vermiyorum. Her gelen 'Allah razı olsun' diyerek gidiyor. Bu bana yeter. Özellikle öğrencilere üç kap yemeği 15 TL'den veriyorum. 1 çorbayı beraber yiyen öğrenciler oluyor. Çok üzülüyorum. Bunlara şahit olduğum için inat ettim zam yapmamaya. Kurtarmıyor ama rızkını alıyorum. Ne olursa olsun dolar çok yükselse de ben zam yapmıyorum. Özellikle öğrencilere faydalı olalım. Benim prensipim bu. 3 kap 15 TL çorbayı da ayrıca yanında ücretsiz veriyorum. Paranız mı yok, hiç sıkıntı değil. Vermeseler de olur. Çünkü çocuğun elinde yok. Onlar yeter ki iyi olsun. Onlara böyle güzel örnekler sunalım ki onlar da devlete millete hayırlı insanlar olsunlar" dedi.

'FEDAKAR OLURSAK KAYBETMEYİZ'

Özellikle turistler geldiğinde onlara farklı fiyat sunan esnaflara da seslenen Börekçi, sözlerine şöyle devam etti; "Turist, Japon veya farklı bir ülkeden gelmiş insanlara özellikle zam yapmayın. Daha önce şahit oldum. Bu insanlığa sığmaz. Biz müslüman bir ülkemiz. Bizi güzel görsünler. Fedakar olun. Kaybetmeyiz."

Kaynak: igf