HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçimlerin yaklaştığını belirterek, “Bugün bu ülkede barışa inanan, demokrasiye inanan kim varsa haktan ve hukuktan, adaletten yana kim varsa bu düzünden rahatsız olana kim varsa, tek saf olmak durumundadır. Olmak zorundadır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde partisinin düzenlediği halk buluşmasında konuştu. Buldan, seçimlerin yaklaştığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bugün bu ülkede barışa inanan, demokrasiye inanan kim varsa haktan ve hukuktan, adaletten yana kim varsa bu düzünden rahatsız olana kim varsa, tek saf olmak durumundadır. Olmak zorundadır. Elbette ki Kürtlerin birliği ve beraberliği bu süreçte önemlidir. Bunun için ulusal birlik meselesini her zaman ifade ettik, bir kez daha altını çiziyorum. Kürtler, birlik ve beraberliğini sağlamalıdır ama demokrasi güçleri de bu zalim iktidara karşı, bu faşist iktidara karşı, seçimler yaklaştığı bir dönemde, seçimlere kısa bir süre kaldığı bir dönemde saflarını birleştirmeli ve ortak bir tavır almak zorundadır. Almak durumundadır. Biz biliyoruz ki önümüze konulacak olan seçim sandıklarında artık AKP’nin bu ülkeyi yönetmediği ve demokratik bir yönetimin bu ülkeye hakim olduğu yeni bir anlayışa, yeni bir yönetime Türkiye halkları birlikte karar verecek ve bunun altına birlikte imza atacaklar. İşte gün, birlik olma günüdür. Gün, beraberliğimizi sağlama günüdür. Gün, mücadelemizi büyütme günüdür.

“BARİKAT, DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN BARİKATI OLMALIDIR”

AKP hükümeti de artık gidici olduğunu biliyor. Anketlerde baş aşağı düştüğünü görüyor ve bütün bunlar karşısında tek şey yapıyor, saldırıyor. Ama biz bu saldırılar karşısında ve saldırıların önünde büyük bir barikat oluşturmak zorundayız. Bu barikat, demokrasi güçlerinin barikatı olmalıdır. Bu barikat, sadece bu dönemde değil seçime kadar ve seçim sonrasında da Türkiye’nin huzura kavuşabilmesi için ve demokrasinin bir an önce bu ülkeye gelebilmesi için bunun elzem olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum."

Kaynak: anka