HDP İzmir İl Binası'nda parti üyesi Deniz Poyraz'ın silahlı saldırıyla öldürülmesi, İzmir'de protesto edildi. Saldırının yaşandığı parti binası önünde sivil toplum örgütleri, siyasi parti mensupları ile yurttaşlar sloganlar atarak saldırıyı lanetledi. İzmir'e gelerek il binasını gezen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Buldan, "Bu daha iyi günleriniz' diyen sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyorum. Siz öyle derken bu günleri mi kastediyordunuz" dedi.

İzmir'de HDP il binasında Deniz Poyraz'ın, silahla vurularak öldürülmesi protesto edildi. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve yurttaşlar parti binası önünde “Gün gelecek, devran dönecek AKP halklara hesap verecek”, “Deniz'e sözümüz Barış olacak” sloganları atarak saldırıyı lanetledi.

Protestoya HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Sezai Temelli, TİP Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı. İzmir'e gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da saldırının yaşandığı parti binasını gezdikten sonra açıklama yaptı. Pervin Buldan şöyle konuştu:

"DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ"

"Acımız büyük. Deniz yoldaşımızın şehadeti ile birlikte yüreğimizin yandığının, ama başımızın dik olduğunu herkesin bilmesini isteriz. Deniz'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve partili arkadaşlarıma baş sağlığı diliyorum. Bu cinayetler ilk değil. Biz bu hikayeleri filmleri çok gördük, seyrettik. 'Bize biat edeceksiniz' diyenlere karşı asla onurumuzdan taviz vermedik, asla diz çökmedik, boyun eğmedik. Bundan sonra da diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Bugün buraya büyük bir katliamı gerçekleştirmek üzere bir katil yollandı. Ama şans eseri içeride sadece Deniz vardı. Arkadaşlarımız yarım saat sonra buraya gelmiş olsaydı. O katil de yarım saat sonra gelseydi, kentte büyük bir katliam gerçekleşmiş olacaktı. Güvenlik güçlerinin gözü önünde bu apartmana girmesi kolay bir mesele değil."

"BİZ BARIŞ DEDİKÇE SİZ KATLEDİYORSUNUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saldırıya uğramasının ardından söylediği "Bunlar daha iyi günleriniz" sözlerini anımsatan Pervin Buldan şunları söyledi:

" ‘Bunlar daha iyi günleriniz'’ diyen sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyorum. Siz öyle derken bu günleri mi kastediyordunuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu katliamın gerçekleşeceğini biliyor muydunuz? Elbette biliyordunuz. Bu ülkede uçan kuştan bile haberiniz var. HDP'liler nerede nefes alıyor biliyorsunuz. Ama bugün bu katilin kimler tarafından organize edildiğini açıklamak zorundasınız. Bu olayın sorumluları elbette bu ülkeyi yönetenlerdir. Başta AKP hükümeti ve küçük ortağı MHP'dir. Biz bu oyunlara yabancı değiliz. Bu ülkede işlenen bütün cinayetler organizedir. Her gün Halkların Demokratik Partisi'ni hedef gösterip hakaret edenler bu işin birebir sorumlularıdır. Bunu açık net ifade ediyoruz. Buradan şu çağrıyı yapmak istiyoruz. Bu cinayetin arkasında kimler varsa acilen açığa çıkarılmalı. Katiller yargılanmalıdır. Kimse bize bu yakalanan katilin akli dengesi yerinde değildir zırvalamasını yapmasın, kabul etmiyoruz. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu katliamlarla ülke huzura kavuşamıyor. Biz barış dedikçe katlediyorsunuz, biz adalet dedikçe siz tutukluyorsunuz, biz demokrasi dedikçe siz faşizmi yükseltiyorsunuz. Yeter artık, yeter artık, yeter artık."

 

Kaynak: anka