İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından "Hudut Namustur pankartlarını bize İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu astırdı" şeklindeki paylaşımı ve bununla ilgili yapılan haberi yalanladı. Kavuncu, iddiaların doğru olmadığını ve videoyu yayınlayan Ahmet Çakmak'tan da haber alınamadığını söyledi.

İstanbul'da "Hudut namustur" pankartı açtıktan sonra gözaltına alınan gençlerden Ahmet Çakmak, sosyal medyadan bir video yayınladı. Yayınlanan videoda İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun kendisine pankartı para karşılığı astırdığını söyledi. Söz konusu bu paylaşım da bazı haberlere konu oldu. Bunun üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kavuncu "Para karşılığı pankart astırdığım asla doğru değil" dedi.

Buğra Kavuncu, yayınladığı videoda şunları dile getirdi:

"Dün akşam hakkımda sosyal medyada bir haber çıktı. İstanbul'da asılan hudut namustur pankartları benim tarafımdan organize edildiği ve para karşılığı bunların yaptırıldığı söylendi. Bu asla doğru bir haber değildir, verilen beyanda belli ki baskı altında verilmiş. Bizim İstanbul İl Başkanlığı olarak binlerce teşkilat mensubumuz var kendi gençlik teşkilatımız var böyle bir ihtiyacımız olsa zaten biz kendi teşkilatlarımızla bu pankartları asarız. Zaten şu an İstanbul'da birçok ilçede il başkanlığımızın binasında hudut namustur yazısı asılı dolayısıyla konu kesinlikle anlatıldığı gibi değil.

"UMARIM GENÇ ARKADAŞIMIZIN SAĞLIĞI YERİNDEDİR VE BİR AN ÖNCE BULUNUR"

Bir an önce bu genç arkadaş bulunsun ki, kendisinden haber alınamıyor. Neredeyse yerinin tespit edilip bulunmasını ve sağlıklı bir şekilde artık neredeyse kimler tarafından tutuluyorsa sağlıklı bir şekilde emniyet tarafından yerinin tespit edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Umarım sağlığı da yerindedir bizler doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz 'Hudut namustur' pankartı, sözü zaten bizim arkasında durduğumuz bir sözdü. Bu pankartlar asıldıktan sonra adliyede bu gençler gözaltına alındığında destek amacıyla gitmiştik ki ilk defa ben bu arkadaşı orada gördüm. Yani pankartlar asıldıktan sonra, dolayısıyla bir algı yaratılmak isteniyor ve sosyal medya üzerinden de böyle bir yanlış bilgilendirme yapılıyor. Konunun doğrusu budur. Tekrar ediyorum, umarım bu genç arkadaşımızın sağlığı yerindedir ve bir an önce nerede olduğu bulunur ve tespit edilir." 

Kaynak: anka