Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Baş, “Yapılması gereken İsrail ile imzalanan askeri, ekonomik, istihbari olanlar başta olmak üzere tüm anlaşmaları askıya almaktır” dedi.

BTP Lideri Hüseyin Baş'ın yazılı basın açıklaması şöyle: 

“Kudüs başta olmak üzere işgal ve kuşatma altındaki Filistin topraklarından üzücü haberler geliyor. Arkasına ABD’yi alan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de yaptığı saldırılar, devlet terörü olmanın da çok ötesine geçti. Üstelik bu saldırılar Ramazan ayında yoğunlaştı.

Haremi Şerif’te namaz kılanların üzerine biber gazı sıkılması, ses bombaları atılması, insanların gece yarısı evlerinden zorla çıkarılması artık bu zulme gerçek anlamda ‘dur’ demenin vaktinin geldiğini gösteriyor. Her fırsatta insan hakları, inanç özgürlüğü gibi kavramları dillerine pelesenk eden batının İsrail saldırıları karşısında sessiz kalması gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır.

"ACIKLI BİR TABLO"

Mescid-i Aksa hoparlörlerinden yapılan ‘Nerede Selahattinler… Nerede onurunuz… İslam dünyasının şerefi kirletiliyor’ nidası İslam dünyası adına bir utançtır. 1,5 milyarlık İslam dünyasının göbeğinde 8 milyonluk İsrail istediği gibi at koşturmakta, ilk kıblemize ve Müslüman kardeşlerimize saldırmaktadır. Manzara bu iken İslam ülkelerinin zenginleri İsrail ile ilişkileri geliştirme yarışına girerken, fakirleri de kınama açıklamalarından öteye gidememektedir. Bu durum İslam dünyasının içinde bulunduğu durum açısından acıklı bir tablodur.

"İSLAM DÜNYASI HAYDAR BAŞ'IN ÇAĞRISINA KULAK VERSEYDİ İSRAİL İLK KIBLEMİZE SALDIRAMAZDI"

Merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş her konuda olduğu gibi bu konuda da İslam dünyasının önüne çözümü koymuştu. Aralık 2017’de ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Haydar Baş 'İslam dünyası Mescid-i Aksa’yı içinde bulunduran Kudüs’ü başkent ilan etmelidir' çağrısı yapmıştı. Eğer o gün İslam dünyası Haydar Baş’ın sesine kulak verseydi İsrail, bu Ramazan gününde ilk kıblemize pervasızca saldıramazdı.

"İSRAİL İLE ANLAŞMALAR ASKIYA ALINMALIDIR"

Yapılması gereken İsrail ile imzalanan askeri, ekonomik, istihbari olanlar başta olmak üzere tüm anlaşmaları askıya almaktır. İsrail’e verilebilecek en etkili karşılık, İslam dünyası olarak birbirimizi yemekten vazgeçerek bir bilek bir yürek olmamızdır. Bu da yine Prof. Dr. Haydar Baş’ın, ‘Tevhid’in Merkezi Ehl-i Beyt’tir’ anlayışına uygun olarak kardeş olmaktır. Bu vesile ile bir kez daha İsrail saldırılarını kınıyor, yaralanan kardeşlerimize yüce Allah’tan şifa diliyorum.”

Kaynak: anka