Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "Bundan bir asır önce verilen mücadele sonucu kazanılan bağımsızlığın kıymetini bugün bir kez daha coğrafyamızdan acı örneklerle görmekteyiz" dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayınladı. Baş'ın mesajı, özetle şöyle:

“1071’de Anadolu’ya Türk’ün mührünü vuran Alparslan’dan 8,5 asır sonra bu milletin bir büyük kahramanı daha ortaya çıktı. O kahraman Mustafa Kemal Atatürk’tü. Mustafa Kemal, Müslüman Türk’ü bu topraklardan çıkarıp atmak isteyenlerin asırlık planlarını bozdu ve 'Bu vatan bizimdir, bizim kalacaktır' dedi.

Demokrasi getireceğiz bahanesiyle ülkelerini işgal edip yıllarca sömürge olarak kullanan ve kullanmaya devam eden ABD’nin uçaklarına sığınmak için akın edenleri üzüntü içinde izledik. Adeta celladına aşık olma durumu, Stockholm sendromu, Stalin’in tavuğu örnekleriyle açıklayabileceğimiz türden acıklı bir manzaraya tüm dünya şahitlik etti.

Vatan topraklarını bırakıp kaçma yarışını gördükçe, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk edilemez' diyen büyük komutanı ve O’nun komutasında şehadete koşan askerlerinin kıymeti bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Bu vesile ile vatanı canından aziz bilip şehadete koşan ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Ebedi liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın dediği gibi, 'Bu vatan bizimdir bizim kalacaktır."

Kaynak: anka