Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Baş, "Basına bakış, yaklaşım; benim gözlemlediğim kadarıyla hoş değil. Çünkü, benim kanaatimce özgür bir basın Türkiye’de yok. Çok fazla müsaade edilmiyor" dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı karşılayan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Baş'a başarılar diledi. Baş, ziyaret sırasında şu açıklamayı yaptı:

"Yerel gazetecilik çok kıymetli, çok önemli. Vatandaşın da çok ilgisini çeken bir durum. Çünkü artık o ulusal basında biz, mahallemizden, ilimizden, ilçemizden haber alamıyoruz. Ne olduğunu bilemiyoruz. Çok söylenir ya, arka sokaklarda neler oluyor, aslında bilmiyoruz. En kıymetli iletişim aracı da aslında yerel basın.

Basına bakış, yaklaşım; benim gözlemlediğim kadarıyla hoş değil. Çünkü, benim kanaatimce özgür bir basın Türkiye’de yok. Çok fazla müsaade edilmiyor. Kadırga’dan da bunu biliyoruz. Sermaye bir tarafta kümelenmiş. İstediğine yardımcı oluyor. Gerisine mobbing uyguluyor. Belli söylemler oluşturulduğunda sermayeden faydalanılabiliyorsunuz.

Yerel basına özel bir ilgi olması lazım. Vatandaşın gerçekten ilinde, ilçesinde neler olmuş, bundan bilgi sahibi olması lazım

Trabzonspor… Hepimizin gönül verdiği takım. Ulusal basında çok fazla bulamıyoruz. Yerel basından öğreniyoruz. Sivas da Denizli de aynı problemi yaşıyor. Türkiye’nin her yeri aynı problemi yaşıyor. Şimdi, ihracatçılar Birliği'nden çıktık. Ben Trabzon’un böyle ihracat potansiyeli olduğunu bilmiyordum. İşte bu noktada basın çok kıymetli.”

 

Kaynak: anka