Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "28 Haziran 2014’te başkanlık sistemi onaylanıyor ve Cumhurbaşkanı başkan oluyor. O tarihten bu yana dolar tam 4 kat, euro 3,5 kat şahlanıyor. Şimdi buna bir cevap üretmeye gerek yok. Türkiye ekonomisi ortada" dedi.

Bir TV programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye'nin ekonomik sorunlarına dikkat çekti ve partisinin çözüm formüllerini anlattı. Baş'ın açıklamaları şöyle:

BATMAN'DAKİ PETROLÜ SENİN İÇİN İŞLETECEĞİM: “Güneydoğu’da yaşayan kardeşlerimize hep şunu söyledik: Haklarınızı savunuyorsunuz da petrolünüzü peşkeş çektiler, niye savunmuyorsunuz? Altınınızı peşkeş çektiler, niye savunmuyorsunuz? Gelin, Bağımsız Türkiye Partisi ile birlikte olun. Biz bunları geri alacağız. Batman’daki petrolü senin için işleteceğim, Gümüşhane’deki altını senin için işleteceğim. Türkiye’nin ciddi anlamda yer altı rezervleri var ama bunlar başkalarına verildiği için mevcut koşullarda bunları işletemiyoruz. İlk olarak devletin bunları kendi uhdesine alması gerekiyor. Devletin bunu milleti ile birlikte işletmesi gerekiyor.

DOLAR 4 KAT, EURO 3,5 KAT ŞAHLANIYOR: 28 Haziran 2014’te başkanlık sistemi onaylanıyor ve Cumhurbaşkanı başkan oluyor. O tarihten bu yana dolar tam 4 kat, euro 3,5 kat şahlanıyor. Şimdi buna bir cevap üretmeye gerek yok. Türkiye ekonomisi ortada. Türkiye’nin söz sahibi oluşu, mülteci durumundan ortada. Artık uyanmamız lazım. Bir şeyleri fark etmemiz lazım. Ülke terörle burun buruna, ülke ekonomik krizin içinde, kıyısında değil içinde."

Kaynak: anka