Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin kuruluşunun 20. yılına ilişkin, “BTP, 20 yıldır siyasi arenada. BTP, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmeye çalışan bir siyasi yapılanma olarak yoluna devam ediyor. Bu yolculuğumuz, inşallah bizler yaşadıkça ilelebet devam edecek” dedi.

Hüseyin Baş, katıldığı bir televizyon programında, partisinin 20. yılına, ekonomi ve siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Baş’ın açıklamaları şöyle:

PARTİMİZE GÖNÜL VEREN İNSANLARIMIZIN 20. YILINI KUTLUYORUM: “BTP, 20 yıldır siyasi arenada. BTP, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmeye çalışan bir siyasi yapılanma olarak yoluna devam ediyor. Bu yolculuğumuz, inşallah bizler yaşadıkça ilelebet devam edecek. Biz, her zaman Türkiye'nin geleceğini, gençliğini düşündük, Türkiye'nin kaderini güzel noktalara teslim etmeye gayret ettik. Önümüz açık, yolumuz aydınlık. Bu vesile ile tüm teşkilatımızın, partimize gönül veren insanlarımızın 20. yılını kutluyorum, bunun tüm Türkiye'ye hayırlara vesile olmasını diliyorum.

'BU ÜLKEDEKİ SEFALETİ YOK EDEBİLİRİZ' DİYE BAŞLADI: Türkiye'nin bağımsızlık ve Atatürk çizgisinden uzaklaşmaya meyilli olan insanların Türkiye'nin yönetimini ele almaya başladığı süreçlerde artık merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, 'İş başa düştü diyerek' siyasi yolculuğunu başlatma kararı almıştı. Çok güçlü bir kadrosu vardı. Eğitimli, okumuş, Türkiye'yi dert edinen bir kadroydu ve bu kadronun ciddi projeleri vardı. Merhum babamın çok ciddi projeleri, çıkış kapıları vardı. Bu noktada 'İş başa düştü, biz bunu yapabiliriz, bu ülkedeki sefaleti yok edebiliriz' diyerek bir hareketi başlattı.

MARKETLERİN ENFLASYONU YAPTIĞINI SÖYLEMEK, TOPU BAŞKA YERE DÖNDÜRMEYE ÇALIŞMAK: Beş tane marketçinin ülkede enflasyon yarattığını iddia ediyoruz. Bu tamamen saçmalık ve safsata. Böyle bir şey olamaz. Neden olamaz? Eğer siz, beşli bir grubun enflasyon yarattığını iddia ediyorsanız beş tane inşaat firmasına bakabilirsiniz. Türkiye'de konut fiyatlarının geldiği nokta itibarıyla bunlara hesap sorabiliriz ama marketlerin bu enflasyonu yaptığını söylemek, topu başka yerde döndürmeye çalışmak olur.

KÜRT-TÜRK ETNİK AYRIMI SÖZ KONUSU OLAMAZ: Türkiye'nin böyle bir problemi kalmamıştır. Türkiye'nin problemi ekonomiktir, insanların problemi geçimdir. Türkiye'de insanların bir gıda problemi var, gençlerin bir barınma problemi var, üniversitelilerin okuma problemi var. Bu problemler varken Türkiye'de Kürt-Türk vs. etnik ayrımlar zaten söz konusu olamaz. Türkiye'de bir Kürt arıyorsanız, Trabzonluyum ama en büyük Kürt benim. Biz bir milletiz. Biz ülküsü bir, inancı bir, birbirinden kız alıp vermiş, Kurtuluş Savaşı'nı birlikte vermiş insanlarız. Bizim böyle ayrımlarımız olamaz.”

Kaynak: anka