Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Buğdayı ithal ediyoruz. Buğday bundan 4 bin yıl önce insanoğlunun yetiştirmeye başladığı üründür. Biz şu anda ülkemizde, 4 bin sene önce üretilen buğdayı üretemez bir haldeyiz. Ülke 4 bin sene geriden gidiyor" dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Aksaray’da partisinin il kongresine katıldı. Vahit Belge’nin yeniden il başkanı seçildiği kongrede konuşan Baş, tarımda yaşanan sıkıntıları eleştirdi. Baş şunları söyledi:

"BİZ ŞU ANDA ÜLKEMİZDE, 4 BİN SENE ÖNCE ÜRETİLEN BUĞDAYI ÜRETEMEZ BİR HALDEYİZ"

“Üretemediğin için ithal edersin. Mesela bizim aşımız yok onun için dışardan ithal ediyoruz. Peki tarımda ne yapıyoruz? Buğdayı ithal ediyoruz. Buğday bundan 4 bin yıl önce insanoğlunun yetiştirmeye başladığı üründür. Biz şu anda ülkemizde, 4 bin sene önce üretilen buğdayı üretemez bir haldeyiz. Yani hep diyorlar ya 'Ülkeyi 50 yıl, 100 yıl geriye götürdüler' diye... Yüz yıl geriye götürseler iyi, ülke 4 bin sene geriden gidiyor. Şu an o durumdayız. Buğdayın bile ithal edildiği bir ülkede halk ekmek kuyrukları görürsünüz. Ülke bu hale gelir, ekmeğini dahi üretemezsin.

“MADEM FAİZ HARAM, FAİZSİZ KREDİ VERİN GÖRELİM”

Çiftçiyi bu kadar mağdur edip ezen bir sistem, bunu bankaya mahkum eden bu sistem, bu hükümet, benim çiftçime faizsiz kredi niye veremiyor? Şimdi bankanın elinde bu para var da devletin elinde yok mu? Türkiye'deki 8-10 banka benim devletimden daha mı güçlü?  Eğer bunlar bu işi daha iyi yapıyor, bu iktisadı daha iyi yapıyorlar ise ülkeyi bu bankalar yönetsin. Her faaliyetinden kar eden firmalar bunlar o zaman devleti yönetsinler. Şimdi çıkmışlar 'faizde nas var' diyorlar. Zekâtlarını açıklamalarını hala bekliyoruz bu arada. Ne kadar inançlılar ne kadar dinin gereklerini yerine getiriyorlar bir görelim. Madem faiz haram bu vatandaşa faizsiz kredi verin de görelim.”

 

Kaynak: anka