TAMER ARDA ERŞİN

Konya’daki bir özel hastanenin beyin ve sinir cerrahisi kliniğinde boyun ameliyatı olan sağlık emekçisi S.K., ameliyat sırasında kendisine normalin üç katı narkoz verildiğini iddia etti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan S.K., söz konusu ilaçları uyuşturucu madde bağımlılarının da kullandığını anımsatarak, “Bana kullanıldığı iddia edilen ilaçlar gerçekten yapıldıysa hayatımı tehlikeye atmalarına sebebiyet verir. Kullanmadılar ise kullanılmış olarak gösterilerek uyuşturucu maddelerin suiistimal sebebidir” dedi.

Konya’da sağlık emekçisi S.K., ameliyat olmak için özel bir hastanede gitti. 8 Haziran 2021 tarihinde hastanenin beyin ve sinir cerrahisi kliniğinde ameliyata alınan S.K., Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, ameliyata alınmadan önce alerjisi olan ilaçlar konusunda doktor ve hemşireleri uyardığını, ameliyattan çıktıktan sonra genel durumunun kötü olduğunu aktararak şunları belirtti:

“Daha önce beş kez genel anestezi ile ameliyat olmuştum ama bu oldukça kötü olduğu için bir şeylerden şüphelendim. Doktorun yazdığı reçeteyi eczaneye götürdüğümde, benim alerjim olan antibiyotiğin olduğunu görünce ameliyattan sonra kötü olmamın sebebini araştırmaya başladım. E-nabızdan kontrol ettiğimde, ameliyat sırasında kullanılan ilaçların benim alerjik reaksiyon gösterdiğim ilaçlar olduğunu gördüm. Üstelik miktarlarında kullanılması gerekenden fazla olduğunu bir anestezi uzmanına danışarak da teyit ettirdim.”

Ameliyatı sırasında kullanılan ilaçları uyuşturucu madde bağımlılarının da kullandığını kaydeden S.K., “Bana kullanıldığı iddia edilen ilaçlar gerçekten yapıldıysa hayatımı tehlikeye atmalarına sebebiyet verir. Kullanmadılar ise kullanılmış olarak gösterilerek uyuşturucu maddelerin suiistimal sebebidir” dedi.

S.K. kullanılan ve kendisine yazılan ilaçların reçetesini de suç duyurusu dilekçesine ekledi. Savcılık, S.K.’nın suç duyurusu üzerine sorumlular hakkında soruşturma başlattı ve soruşturma halen sürüyor.

Kaynak: anka