İzmir'in Seferihisar ilçesinde Irmak Kıvrak Tayoğlu, boşanma sürecinde olduğu Murat Tayoğlu tarafından yaşadığı site içerisinde darp edildi, olay güvenlik kameralarına yansıdı. Irmak Kıvrak Tayoğlu'nun avukatı Duygu Uyan, koruma kararı olduğunu belirtti ve “Güvenlik kamerası görüntülerine rağmen yaklaşık bir haftadır savcılık tarafından hiçbir işlem başlatılmadı” dedi.  

Olay, geçen cuma günü, İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana geldi. Üç çocuk annesi Irmak Kıvrak Tayoğlu, boşanma aşamasında olduğu Murat Tayoğlu tarafından yaşadığı site içesinde çocuklarının gözü önünde darp edildi.

Kıvrak Tayoğlu’nun vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana geldi. Sitenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Murat Tayoğlu'nun koşarak site içerisine girip saldırdığı, çevredeki yurttaşların da korktuğu görüldü. Çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırılan Murat Tayoğlu, Irmak Kıvrak Tayoğlu’nu tehdit etti.

AVUKATI: SAVCILIK TARAFINDAN HİÇBİR İŞLEM BAŞLATILMADI

Irmak Kıvrak Tayoğlu'nun Avukatı Duygu Uyan, müvekkilinin bir süredir şiddet gördüğü eşinden boşanmak istediğini ve son saldırı nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinde kırık meydana geldiğini söyledi. ANKA Haber Ajansı'na konuşan Uyan, “Güvenlik kamerası görüntülerine rağmen yaklaşık bir haftadır savcılık tarafından hiçbir işlem başlatılmadı” dedi ve şunları söyledi:

"Tüm bu olaylar koruma kararı olmasına rağmen, yaşadığı site içerisinde ve üç küçük çocuğunun gözü önünde gerçekleşti. Müvekkilim hem olay günü hem de sonrasında ölüm tehditlerine maruz kalmış, halen de hem kendisinin hem de çocuklarının hayatı için endişe duyuyor. Savcılık nezdinde yaptığımız şikayetlerimiz ve site içerisindeki güvenlik kamerası görüntülerine rağmen yaklaşık bir haftadır savcılık tarafından hiçbir işlem başlatılmadı. Çok geç olmadan 6284 sayılı yasanın uygulanarak, koruma kararının ihlali nedeniyle zorlama hapsi ve tutuklama kararı verilmesini bekliyoruz. Kadına karşı şiddetin ülkemizin acı bir gerçeği olduğunu gördüğümüz bu olay bizi derinden yaraladı."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- Güvenlik kamerası görüntüleri

- Avukat Duygu Uyan'ın konuşması

 

 

Kaynak: anka