Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, orman yangınının sürdüğü Çiftlik bölgesinde şiddetli rüzgar nedeniyle alevlerin sürekli parladığını belirtirken, "Bir an önce buraya uçak veya helikopter gelmeli. Bu alevler harlanmadan, daha fazla parlamadan bu kesilmeli. Yoksa bu vadiye indiği zaman asırlık çamlar var. Buradan sonrası Çiftlik. Bir an önce buraya uçak mı gelecek, helikopter mi gelecek ne gelecekse gönderin. Bu kadar zor bir şey değil" dedi ve acil yardım çağrısında bulundu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangınları sürüyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Çiftlik'e bağlı Çukurgöl mevkiinde çıkan orman yangınının şiddetli rüzgar nedeniyle zaman zaman alevlendiğini söyledi. 

"BUNDAN SONRA BİZİM BU YANGINI TUTMAMIZ İMKANSIZ"

Bölgede inceleme yapan Aras, "Çiftlik Çukurgöl bölgesindeyim. Şu anda gördüğümüz sırtlarda yangın devam ediyor. Burası Sevinçönü'nün daha da doğuya bakan yamaçları. Şu anda o yangın yavaş yavaş buraya doğru geliyor. Oradan sonra vadiye indiğinde çamlar var. Buradan sonra bizim bu yangını tutmamız imkansız. Bu yüzden bir an önce buraya hava desteği şart" dedi. 

"BU KADAR ZOR BİR ŞEY DEĞİL"

Aras, bölgeye müdahale için hava aracı gelmesi gerektiğini vurgularken, "Bir an önce buraya uçak veya helikopter gelmeli. Bu alevler harlanmadan, daha fazla parlamadan bu kesilmeli. Yoksa bu vadiye indiği zaman asırlık çamlar var. Buradan sonrası Çiftlik. Bir an önce buraya uçak mı gelecek, helikopter mi gelecek ne gelecekse gönderin. Bu kadar zor bir şey değil" diye konuştu. 

"SÖNDÜRELİM BURAYI BİR AN ÖNCE EL BİRLİĞİYLE"

Avrupa Birliği, Yunanistan'ın "Yardımcı olalım" dediğini aktaran Aras, "Bıraksınlar, yardımcı olsunlar, söndürelim burayı bir an önce el birliğiyle. Burası bizim son kalemiz, bundan sonra yok tutacağımız. Bundan sonra zaten gidiyoruz. O yüzden geç kalmamışken buraya acilen uçak gelmeli. Rüzgârı da duyuyorsunuz belki, inanılmaz bir rüzgar var şu anda. Bu yangını iyice tetikliyor" dedi. 

VADİYE İNDİĞİNDE BİR DAHA TUTMA ŞANSIMIZ YOK"

Yangın bölgesine gideceğini söyleyen Aras, bölgede iki arazözün çalıştığı belirtirken, "Karadan olmuyor bu işler. Ucunu tutuyoruz, öbür taraftan parlıyor. Ateşin önünde duramıyorsunuz. Yine harladı. Siz havadan yapmazsanız vadiye indiğinde bir daha tutma şansımız yok. Lütfen, lütfen, lütfen, hava desteği, helikopter, uçak istiyoruz, yoksa gerçekten durum çok ciddi" diyerek yetkililere çağrı yaptı. 

 

Kaynak: anka