HIZIR İLYAS YILDIRIM

Anadolu Otoyolu'ndaki Bolu Dağı Tüneli, yoğun kar yağışı nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Sürücüler ve yolcular otoyolda mahsur kaldı. Otoyoldan görüntüler paylaşan vatandaşlar, bazı sürücülerin araçlarını terk edip gittiğini söyledi.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Bolu Dağı'nda da ulaşımın aksamasına neden oldu. İstanbul-Ankara TEM ve Devlet Yolu'nda, Gerede ile Düzce arasındaki kesim güvenli trafik akışı sağlanana kadar araç geçişlerine kapatıldı. Çift yönlü olarak trafiğe kapatılan yolda yaklaşık 30 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yolun yeniden trafiğe açılmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

"ARABALARINI TERK EDİP GİDENLER OLDU"

Yaklaşık 4 saattir söz konusu güzergahta mahsur kaldığını belirten birçok vatandaş, sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarla duruma tepki gösterdi.

Mahsur kalan Emre Yıldız isimli bir vatandaş, "Yaklaşık 4 saattir Ankara-Bolu yolunda mahsur kaldım. İnsanlar arabalarını terk ediyor ve gidiyorlar. Sağlı sollu olarak arabalar yollarda kalmış durumda. Kızılay insanlara yardım getirdi. Allah sonumuzu hayreylesin" dedi.

Bir başka vatandaş, "İstanbul-Ankara istikametinden yola çıkacak olan arkadaşlar varsa yola çıkmasınlar. Yol Bolu Dağı'nda kapandı. Tüm yetkililer araçları tesislere yönlendirdi. Yola çıkacaklara uyarıda bulunuyorum" diye konuştu.

"TAM 4 SAATTİR AYNI NOKTADA BEKLİYORUZ"

İstanbul'dan Ankara istikametinde seyrederken yolda mahsur kaldığını belirten bir araç sürücüsü de "Bolu tüneli girişine yaklaşık 7,5 km kala trafik kilitlenmiş, yol tamamen karla kaplanmış, araçlar durmuş vaziyette. Tam 4 saattir aynı noktada bekliyoruz. Yolun açılması için ilgilileri arıyoruz. 'Sabredin açılacak' diyorlar ama nedenini bir türlü söylemiyorlar. Bir taraftan kar yağışı devam ediyor. Araçlar karın içinde kalmış durumda. Maalesef vaziyetimiz bu. Ne zaman açılacağı da belli değil" sözleri ile yaşadıklarını aktardı.

Kaynak: anka