Boğaziçi Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektörlük görevinden alınmasının ardından da nöbet eylemlerini sürdürdü. Eylemde, Sibel Can'ın "Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil" sözlerini içeren "Padişah' şarkısının uyarlanmasıyla hazırlanan 'Kayyumşah' şarkısı alkışlar eşliğinde söylendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, 6,5 ay sonra yine Erdoğan tarafından görevden alındı. 

Bulu'nun rektör alarak atanmasının ardından rektörlük binasına sırt dönme eylemi başlatan akademisyenler, eylemlerini bugün de sürdürdü. Öğrencilerin de eşlik ettiği nöbette, Sibel Can'ın seslendirdiği "Padişah" şarkısının uyarlanmasıyla "Kayyumşah" adı verilen şarkı alkışlar eşliğinde söylendi. Kayyumşah şarkısının sözleri "Kayyumdan rektör olamaz, seni bir eylemle rezil ederim, neler çektik atanmıştan kayyumlardan, sen mi yaman biz mi yaman, bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil bezirgan değil" şeklinde sürüyor.  

ÖĞRENCİLER SEÇİM İSTEDİ

Öte yandan, rektörlük binasına akademisyenler tarafından "Vekaleten Kayyumluk" yazısı asıldı. Öğrenciler de "Tüm bileşenlerle seçim hemen şimdi" yazılı bir pankart hazırlayarak yeni rektörün seçimle belirlenmesi talebinde bulundu. 

 

 

Kaynak: anka