MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 30'a yakın sivil toplum kuruluşunun katılımı ile gerçekleşen Doğa, Çocuk ve Hayvan Hakları temalı pati festival birbirinden renkli ve ilginç görüntülere sahne oldu. 

Bodrum Belediyesi, Lider Pet Grup, Bodrum Hayvan Hastanesi ve Doria Hotel iş birliği ile düzenlenen festivalde, sevimli dostlar sahipleri ile birlikte yarışma heyecanını yaşarken, çocuklar aileleriyle birlikte sokak hayvanlarına kulübe boyadı.

YAŞADIĞIMIZ DOĞAYA VE ÇEVREYE SAHİP ÇIKMAK BİZİM GÖREVİMİZ

AKUT, Kistik Fibrozisli Çocuklar Derneği, ÇYDD, HAYTAP, İyilik Takipçileri Platformu, HAYTAP, HAYKONFED, HAÇİKO gibi birçok yerel ve ulusal ölçekli sivil toplum kuruluşunun yer aldığı etkinliğin ev sahipliğini Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun yaptı. 

Tutkun Festivalde yaptığı konuşmada, “Bodrum belediyesi olarak tüm dünya da etkili olan kovid sürecinin sonrasında bodrum belediyesi olarak normalleşme sürecine bodruma hazırlamaya çalışıyoruz. Pati festivalini uzun süredir düşünüyorduk ama pandemi sebebiyle ertelemiştik” dedi. Tutkun şöyle konuştu:

“Artık Bodrum turizm sezonuna hazır. Değerli avukatımız bize de çok güzel bilgiler verdi hepimizin hayatında olması gereken aslında. Artık günlük hayatımızda bizimle patilerimiz can dostlarımızın haklarını hukuklarını anlamak amacıyla güzel bilgiler verdi kendisi. Bodrum Belediyesi olarak turizm sezonunun artık normalleşme sürecine girdiği dönemde 30’a yakın sivil toplum örgütünün katılımıyla, tüm gelirinin can dostlarımıza ve Bodrum Belediyesi’ne ait hayvan bakım evlerine gidecek bir buluşmaya ev sahipliği yapıyoruz. Gün boyu birçok etkinlik olacak. Konserler, çocuklarımız için eğitici atölyeler, can dostları yarışması gibi. Birçok hayvan sever can dostlarıyla birlikte bizlerle olacaklar. Yeryüzünü birlikte paylaştığımız canlıların yaşam hakkını savunmak, doğayı ve çevreyi koruyarak birlikte yaşamı kolaylaştıran hizmetler üretmek, sosyal belediyeciliğin temel taşı. Yakın dönemde Veteriner İşleri Müdürlüğümüzle 2 tane hayvan rehabilitasyon ve bakım evimizi daha modern hale getirdik, kısırlaştırma klinikleri açtık. Bugün Bodrum için güzel bir gün. Burada yıllar önce böyle bir etkinlik yapılmıştı. Biz bu sene tekrarını yapıyoruz Dayanışmayı büyütmek, iyiliği çoğaltmak amacıyla buradayız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayvanlara, doğaya, çevreye hepimiz sahip çıkmalıyız. Biz bu farkındalığı yaratmak adına bu etkinliği düzenledik.”

ARAMA KURTARMA KÖPEKLERİNE ÜLKEMİZDE ÇOK İHTİYAÇ VAR

AKUT Arama Kurtarma Ekibinden Tevfik Gül yaklaşık sekiz yıldır birlikte arama kurtarma faaliyetlerine katıldığı, İzmir ve Elazığ depreminde birçok canlıyı kurtaran Bob isimli K9 köpeği ile gösteri yaptı. Ziyaretçilerin dikkatle izlediği ve bol akış alan etkinlikte Gül “Mesleğim köpek eğitmenliği olduğu için ülkemizdeki arama kurtarma kısmındaki eksikliği hissedip köpeğimle beraber arama kurtarma yapmaya başladım. Can dostumuzla beraber bu işte 8 yıldır varız ve gayet güzel iş çıkarıyoruz. Bütün köpekler oyun üzerine eğitiliyor. Eğer köpeğiniz oyun oynama iç güdüsü yüksek bir köpekse ve doğru yönetebiliyorsanız bu iç güdüyü, köpeğiniz mesela orada narkotik, bomba ya da insan aramıyor, köpeğiniz aslında oyuncağını arıyor. O oyuncağa aradığı kişinin veya maddenin kokusunu endekslediğiniz zaman bunu çok kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz” diye konuştu.

HAYAT ONLARLA GÜZELLEŞİYOR

Can dostları güzellik ve yetenek yarışması jüri üyesi olarak festivalde yer alan, katılımcı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun ile birlikte teşekkür belgelerini takdim eden ses ve sinema sanatçısı Bahar Öztan her zaman sokaktan 3-4 kedi alarak beslediğini belirterek “Hayvanlara hep bakmışımdır, sevmişimdir. Onlar bizim canlarımız, can dostlarımız. Onlarsız hayat hiç keyifli değil. Onlarla güzelleşiyor her şey. Bu çalışmalar çok güzel. Bodrum’a yakışır bir çalışma bu yüzden tebrik ediyorum” dedi. 

En Şık Can Dostu, En Yetenekli Can Dostu ve Sahibine En Çok Benzeyen Candostu kategorilerinde yarışan köpekler hayvan severlerden bolca alkış aldı. Yarışmada En Şık Can Dostu kategorisinde Frida, En Yetenekli Can Dostu kategorisinde ve Sahibine En Çok Benzeyen Can Dostu kategorisinde Daisy isimli köpekler birinciliği elde etti. Dereceye giren ilk üç köpek ve sahiplerine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, Veteriner İşleri Müdürü Onur Çevik, Bahar Öztan, Elnur Hüseynov ve Kutay Özkan gibi ünlü isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından ödül kupası ile hediyeler verildi.

ENGELLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ UNUTULMADI

SMA Hastası ve Kistik Fibrozisli Çocuklar yararına faaliyet gösteren derneklere destek amaçlı çağrıların yapıldığı festivalde, engelli çocuklar ve ailelerine yönelik oyun atölyeleri yer aldı.

KAP BİZDEN MAMA SİZDEN

Bodrum Belediyesi tarafından sokak hayvanları için mama kabı, çevre temizliğine dikkat çekmek için dışkı torbası, tohumlu yeşeren kalem, boyama kitabı gibi festival ziyaretçilerine birçok ürünün dağıtıldığı festivalde, Hayvan Hakları derneklerine 1.5 ton, barınak hayvanları için 1.5 ton, festival ziyaretçilerine verilmek üzere toplam 4 ton mama bağışının yapıldı. Mesut Örün sunuculuğunda gün boyu süren etkinlik, Elnur Hüseynov ve Fecir Ajda Gürsoy konserleriyle sona buldu. Konser sonrası sanatçılara Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun ve Tayfun Yılmaz teşekkür plaketi takdim etti.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun

* AKUT Arama Kurtarma Ekibinden Tevfik Gül

* Ses ve sinema sanatçısı Bahar Öztan

* Genel ve detay görüntüler

 

 

 

 

Kaynak: anka