MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir grup öğrenci barınma sorunlarını dile getirmek için eylem yaptı. Öğrenciler, “Sonuçta kalacak yerimiz yok ve 2021 yılında hala bununla uğraştığımıza inanamıyoruz” dedi.

Bodrum’un Tepecik Mahallesi’ndeki Neyzen Tevfik Caddesi’nde toplanan bir grup öğrenci, dün akşam parkta oturma eylemi yaptı. Gençler, ellerinde; "Yurt Sorunu Şöyle Çözülebilir: Yurt Yapmak", "Bu Kiraları Nasıl Ödeyeceğiz?", "Bu Ülkede Ne zaman Gençler İçin Güzel Bir Şey Olacak", yazılı dövizler taşıdı.

Polis, gençleri eylemin yasal olmadığı yönünde uyardı. Polis ile öğrenciler ve öğrencilere destek veren vatandaşlar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

“2021 YILINDA BARINACAK YERİMİZ YOK”

“2021 yılında hala kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz” başlıklı ve Öğrenci Sendikası imzalı basın açıklamasını okuyan gençler, şunları söyledi:

“Tüm Türkiye gibi biz de ev kiralarına gelen zammın şokunu yaşıyoruz. Yetersizliğini sürekli dile getirdiğimiz KYK yurtları nedeniyle çıkmak zorunda kaldığımız öğrenci evlerinde, ev sahiplerinin zam baskısı ile çoğumuz evinden çıkmak zorunda kalıyor. Sonuçta kalacak yerimiz yok ve 2021 yılında hala bununla uğraştığımıza inanamıyoruz. Sıra arkadaşlarımızın üniversite önünde uyuyarak başlattığı, sokakta devam ettirdiği anlamlı protesto barınma sorununa dikkat çekmek için çok önemli bir adımdı. Binlerce öğrencinin barınma sorunu yetkililer tarafından çözülene kadar, her akşam tüm öğrencileri saat 21.00-24.00 arası yaşadıkları mahalleye, parka davet ediyoruz. KYK ve kira zamlarına sessiz kalmadık, kalmıyoruz. Büyüklerimizi, öğretmenlerimizi, yurttaşlarımızı çayını, kahvesini, kitabını alarak bu ülkenin geleceği olan öğrencilere destek olmak üzere nöbetimize davet ediyoruz…” çağrısını yaptı.

 

Kaynak: anka