Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Şu an havaalanımızdan Ankara’ya gelemiyoruz. Haftada iki uçak var. Özellikle İstanbul – Ankara seferlerinin çok daha efektif olması lazım. Sefer koyarlarsa Bodrum yaz kış hareketlenir” dedi. Araz, “Hatta hükümetimiz ulaşım konusunda madem çok destek vermiyor; bari biz kuralım bir havayolu. Bunu bile düşünüyoruz, fizibilitesini yapıyoruz” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ile İYİ Parti'nin ilçe başkanları, meclis üyeleri ile birlikte bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Dün Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra TBMM’ye gelen heyet; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere siyasi temaslarda bulundu.

Belediye Başkanı Ahmet Aras, ANKA Haber Ajansı’nın belediye faaliyetleri ve Ankara ziyaretleri hakkındaki sorularına yanıt verdi.

‘BODRUM ÜLKEMİZE CİDDİ DÖVİZ GETİRİYOR’

Ahmet Aras, belediye faaliyetlerine ilişkin şunları söyledi:

“Seçimden sonra ilk yıl, pandemi henüz gündemimizde yokken çok hızlı bir giriş yapmıştık, iyi çalışıyorduk. Ama salgınla beraber bütün çarklar neredeyse durma noktasına geldi. Şimdi tekrar düzelme var. Salgınla beraber Bodrum’a ciddi bir göç oldu. Yaklaşık iki hatta iki buçuk katına çıkan nüfusla karşı karşıyayız. Bizim resmi kayıtlı nüfusumuz 181 bin 400 ama şu an yaşayan nüfus 400 binin üzerinde. Bu da bizim hizmet yükümüzü ciddi şekilde artırıyor. Ama merkezi bütçeden aldığımız gelir payı aynı oranda artmıyor. Çünkü resmi nüfusa göre gelir elde edebiliyoruz. Aslında yazlık bölgelerde hükümetimizin karar alıp orada üretilen KDV ya da belli ortalamanın üzerinden kaynak aktarılması gerekiyor. Çünkü nüfusu hızlı artan yerler ister istemez altyapı sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Sosyal alanlara ihtiyaç oluyor. Enerji altyapısında sorunlar çıkıyor. Bizler yerel yönetimler olarak yatırımlarına devam ediyor. Hükümetimiz de duyarsız kalmıyor özellikle Turizm Bakanlığı’mızın yaptığı torba, İçmeler hattındaki kanalizasyon ve arıtma tesisi projesi var, onlar da destek alıyorlar ama merkezi yönetimin Bodrum’u daha fazla desteklemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bütün bakanlıkların Bodrum ile ilgili olan hizmetlere öncelik vermesini talep ediyorum. Çünkü Bodrum ülkemize ciddi döviz sokan destinasyon. Özellikle alt yapı sorunlarını bir an önce halledilmesi gerekiyor ki hem yatırımcılar hem turizmciler hem esnaf geliri artırabilsin.”

‘HAVAYOLU BİLE DÜŞÜNÜYORUZ, FİZİLİBİLİTESİNİ YAPIYORUZ’

Hükümet tarafından Bodrum Belediyesi’ne bir engel olmadığını ancak hizmetin yetersiz kaldığını söyleyen Aras, ulaşımla ilgili sıkıntıyı şöyle anlattı:

“Şu an havaalanımızdan Ankara’ya gelemiyoruz. Haftada sadece iki tane uçak var. Ulaşımda sıkıntımız var. Bunun acil ele alınıp, özellikle İstanbul – Ankara seferlerinin çok daha efektif olması lazım. Bir taraftan ‘yaz kış turizm’ diyoruz. Uçak firmalarının uluslararası noktalardan da Bodrum’a uçması lazım. Sefer koyarlarsa Bodrum yaz kış hareketlenir. Kesinlikle dolu gelecek gidecektir, uçaklar. Hatta madem bize burada hükümetimiz çok destek vermiyor ulaşım konusunda; bari biz airlines kuralım bir havayolu, bunu bile düşünüyoruz fizibilitesini yapıyoruz, biz uçuralım ki Bodrum yaz kış turizmin potansiyelini kullanabilsin. Sadece otel yok Bodrum’da. Aynı zamanda günlük hayata katılıyor turist. Turisti ağırlayacak her enstrümanımız var ama maalesef ulaşım problemi var özellikle kışın. Bize engel olunduğunu söyleyemem ama destek olunmasını isteyebilirim.”

‘SEÇİMLERDE İYİ PARTİ İLE YARIŞTIK, SEÇİMDEN SONRA ROZETLERİMİZİ ÇIKARDIK’

Millet İttifakı olarak Ankara’ya ziyaretlerinde kurdukları siyasi temaslar hakkında Ahmet Aras, şu bilgileri verdi:

“Biz geçtiğimiz seçimde İYİ Parti ve CHP olarak rakiptik. Yarışmıştık. İttifak olmamıştı. Ama seçimlerden hemen sonra rozetlerimizi çıkardık ve çalışmaya başladık. Bizim Millet İttifakı şu anda gerçekten uyumlu çalışıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımız da bir Ankara ziyareti planladılar, ilçe başkanlarıyla beraber. Geldik önce Anıtkabir’e gittik. Anı defterini imzaladık. Atamıza söz verdik, daha yoğun, daha çok çalışacağımıza dair. Dün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısına katıldık. Sonra makamında ziyaret ettik, ona söz verdik, yüzde 90 üzerinde Millet İttifakı adayına oy getireceğimize dair. Bugün de İYİ Parti grubu vardı. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i dinledik. Meclis’teki ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Meclis’teki grupları ziyaret ediyoruz. Onların da yine hem düşüncelerini alıyoruz hem desteklerimizi bildiriyoruz. Bugün Mansur Yavaş Başkanımızı da ziyarete gideceğiz. Ona da başarılar dileyeceğiz.”

 

Kaynak: anka