Birleşmiş Milletler (BM)  Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmayı görüşmek için üçüncü kez toplandı. Toplantıda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ve Filistin'e "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma derhal son verme ve iki devletli çözüm için müzakerelere dönme" çağrısı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmayı görüşmek için üçüncü kez toplandı. Birleşmiş Milletler Web Tv üzerinden canlı olarak yayımlanan açık oturumda, konseye hitap eden Guterres, Gazze ve İsrail'deki "ölüm ve yıkımın bir arada yaşama ve barış umudunu söndürdüğünü" belirterek "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma derhal son verilmesi gerektiğini" söyledi ve "iki devletli çözüm için müzakerelere dönülmesini" istedi.

Gazze'de gazetecilerin ofislerinin hedef alınması ve yok edilmesinin son derece endişe verici olduğunu vurgulayan Guterres, "Gazetecilerin korkusuzca ve taciz edilmeden çalışmasına izin verilmeli" dedi.

ERDAN: MÜSLÜMANLAR, İSRAİL'DE ÖZGÜR

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuştu. Erdan, İsrail'deki Müslümanların El Aksa'da namaz kıldığı fotoğrafları göstererek, "Müslümanlar henüz geçen hafta bir arada El Aksa'da namaz kıldılar. Müslümanlar, İsrail'de özgürler" dedi. Erdan, Hamas'ın "İsrailli sivillere ölümcül füzeler attığını" iddia etti. 

BM Güvenlik Konseyi'nin toplantısı devam ediyor. 

NETANYAHU: TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI HAREKATIMIZ DEVAM EDİYOR

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise BM Güvenlik Konseyi toplantısıyla eş zamanlı olarak Gazze'deki saldırıların devam ettiğini söyledi. Netanyahu televizyondan yayınlanan bir haber programına konuştu. İhtilafın yakın zamanda bitmeyeceğini belirten Netanyahu, "Terör örgütlerine karşı harekatımız tüm gücüyle devam ediyor" dedi. Netanyahu, harekatın gerektiği kadar süreceğini söyleyip "Zaman alacak" diye konuştu. 

 

Kaynak: anka