İstanbul Bağcılar ve Bahçelievler'de yolda karşılaştığı kız çocuklarını taciz eden 46 yaşındaki Mecit G., 60 iş yerinin güvenlik kamerası görüntüleri taranarak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 yaşındaki bir mağdurun şikayeti üzerine harekete geçti. Şikayetçi, 31 Aralık 2021 günü okuldan eve dönerken yanına bisikletli birinin yaklaştığını, önce metronun nerede olduğunu sorduğunu, ardından da kendisini taciz ettiğini bildirdi. Bu beyanın ardından harekete geçen Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerinde suçlunun tespiti ve yakalanması çalışma başlattı.

60 İŞYERİNİN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Emniyet güçleri, tacizciyi tespit edebilmek için 60 farklı iş yerine ait güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Polis bu görüntülerde Bağcılar ve Bahçelievler’de bisikleti elinde yürüyen ve kız çocuklarını uzun süre takip ve taciz eden bir erkeği tespit etti.

8 ÇOCUĞA TACİZİ TESPİT EDİLDİ

Görüntülerde 8 kız çocuğunu taciz ettiği görünen kişinin, 46 yaşındaki Mecit G. olduğunu saptandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin arından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Mecit G. çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından "çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Tutuklanan Mecit G., ifadesinde, işe giderken bisiklet kullandığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Tutanaklara geçen taciz suçlaması hakkında ise “Esmer, benim boylarımda, başı kapalı, 19-20 yaşlarında bir bayan yoldan geçenlere Kirazlı metro istasyonun yerini soruyordu. Ben de kendisine yaklaşarak istasyonun yerini tarif ettim. Sonra ben bu kıza arkadaşlık teklifinde bulundum, ancak kız ‘olmaz’ diyerek beni reddetti. Kız çocuğuna değil 20 yaşındaki bir kadına arkadaşlık teklif ettim. Sonrasında ben oradan ayrılarak eve gittim. Bu olay dışında konuştuğum veya arkadaşlık teklif ettiğim kimse yoktur. Ben neden bu şekilde bir şey yaptığımı bilmiyorum. Yaptığımdan çok pişmanım. Bir kere şeytana uydum" dedi.

Kaynak: anka