Birleşik Kamu-İş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Asgari ücret 16 kat arttı” sözlerine, “Emekçilerde karşılığı yoktur” yanıtını verdi.

Birleşik Kamu-İş, bugün “Asgari ücret arttı ama çoğunluk asgari ücrete, açlığa ve yoksulluğa mahkum oldu” açıklaması yaptı.

Birleşik Kamu İş’ten yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İşçilerle Buluşma” toplantısında, “Asgari ücret 16 kat arttı” sözlerine tepki göstererek, “Emekçilerde karşılığı yok” denildi.

Birleşik Kamu-İş, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın verilerine göre 2002’de 2,4 olarak hesaplanan öğretmen maaşının 2021’de 1,6 olduğunu belirtti. Birleşik Kamu İş’in açıklaması şöyle:

"DALGA GEÇER GİBİ PEMBE TABLO ÇİZEMEZLER"

“İktidar, her fırsatta dile getirdiği ‘Türkiye ekonomisinin yükselişte olduğu’ ve ‘Türkiye’nin ekonomide bir üst lige çıkacağı’ yönündeki açıklamaları emekçilerde karşılığı yoktur. Bu ifadeler ülke ekonomisinin içinde bulunduğu içler acısı durumu gizlemeye yöneliktir.  İktidar, milli gelirin Türk lirası olarak 11 kat, asgari ücretin de 16 kata yakın arttığı söylemesi tamamen gerçek dışıdır.

Sıkıntıya düşen; kamu emekçilerine, esnafa, tüccara, sanayiciye, işsize, çiftçiye, öğrenciye, yükselen döviz kuru, yüksek enflasyon, yüksek faiz, düşük büyüme ve yüksek işsizlik ve açlık ve yoksulluğu anlatamazsınız.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; iktidarın ekonomiyi uçuruma sürüklediğine dikkat çekiyoruz ve dalga geçer gibi asgari ücret üzerinden pembe tablo çizemeyeceklerini belirtiyoruz.”

Kaynak: anka