Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ders başı yaptı. Bir buçuk yıl aradan sonra ilk ve orta öğretim kurumlarında ilk kez tam zamanlı yüz yüze eğitim-öğretim başladı.

Ülke genelinde, yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonun üzerinde öğretmen, Türkiye'de ilk Covid-19 vakasının görülmesinin üzerinden geçen 1,5 yılın ardından ilk kez tam zamanlı yüz yüze zorunlu eğitime bugün başladı. Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 1-3 Eylül'de uyum eğitimine başlamıştı. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açıldı.

MEB ÖNLEMLERİ AÇIKLAMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı, okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarındaki maske atık kutularının günlük boşaltılacağını, tüm okullarda yeterli sayıda maskenin ücretsiz olarak temin edileceğini açıklamıştı. En son dün il müdürlüklerine gönderilen genelgede, eğitim ve öğretimle ilgili detaylar da idarelere bildirilmişti.

DERS SAATLERİ AZALTILMADI

Yüz yüze eğitim, Covid-19 salgını öncesinde olduğu gibi, ders saatleri azaltılmadan yapılacak. Eğitim sendikaları, salgın ve yeni döneme uyum nedeniyle 40 dakikalık ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesi için çağrı yapmıştı.

VELİLER BAHÇEYE ALINMADI

Okul bahçesinde ve çevresinde öğrencilerin, öğretmenlerin, diğer çalışanların kalabalık gruplar oluşturmaması, sosyal mesafeye dikkat edilmesi, teneffüs saatlerinin farklı zamanlarda yapılacak. Ayrıca sınıf içerisinde öğrencilerin yüzleri aynı yöne dönük olacak şekilde oturması sağlanacak.

Ankara’da da öğrenciler bu sabah okul bahçesinde toplanıp İstiklal Marşı okuduktan sonra ilk derslerine girdi. Velilerin okul bahçesine girmesine izin verilmezken öğrenciler sınıflarına geçerek derslere başladı. Bazı veliler, maske kontrolü yapılan tek sıra halinde sınıflara giren öğrencileri okul bahçesi dışında bekledi.

 

Kaynak: anka