BioNTech ve Pfizer, “Faz 2 ve faz 3 çalışmalarının sonuçlarına göre, 5-11 yaş arası çocuklarda Covid-19 aşısı güvenli, güçlü bağışıklık tepkisi oluşturdu ve iyi tolere edildi” açıklaması yaptı.

Pfizer ve BioNTech, 5-11 yaş arasındaki çocuklara aşı uygulanması ile ilgili ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Faz 2 ve faz 3 çalışmalarının sonuçlarına göre, 5-11 yaş arası çocuklarda Covid-19 aşısı güvenli olduğunu, güçlü bağışıklık tepkisi oluşturduğunu ve iyi tolere edildiğini” bildirildi. Açıklamada, “Bu deneme sonuçları, 5 ila 11 yaş arası çocuklarda aşımızın onaylanması için güçlü bir temel sağlıyor. Bunları acilen Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) ve diğer yetkili kurumlara sunmayı planlıyoruz” denildi.

“DELTA VARYANTI NEDENİYLE AŞIDAN GENÇ NÜFUSUN DA FAYDALANMASINI İSTİYORUZ”

Açıklamada Pfizer’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Albert Bourla ve BioNTech’in ortaklarından Uğur Şahin’in çocukların aşılanması yönündeki değerlendirmelerine de yer verildi. Bourla, “Son dokuz ayda dünyanın dört bir yanında 12 yaş ve üzeri yüz milyonlarca insan bizim Covid-19 aşımızı oldu. Özellikle Delta varyantının yayılması ve çocuklar için oluşturduğu tehdit nedeniyle, aşının sağladığı korumadan genç nüfusun da faydalanmasını istiyoruz” dedi.

Şahin de, “Kış mevsimi başlamadan önce okul çağındaki çocuklar grubu için yetkili kurumlara veri sunabildiğimiz için mutluyuz” sözleriyle çocukların aşı olmasının önemini vurguladı.

 

Kaynak: anka