Tamer Arda ERŞİN- Tuğçe BİÇER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki CHP’li milletvekilleri Bingöl’ün Solhan ilçesinde yurttaşların sorunlarını dinledi. Solhanlı bir bakkal yurttaşların 5 litrelik sıvı yağı alamadığını söyleyerek, yağa gelen zammı “Geçen hafta 260 liraydı, bugün 302 liradan geldi” diye anlattı.

CHP Ekonomi Masası, Bingöl’ün Solhan ilçesinde yurttaşların sorunlarını dinledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki CHP’li milletvekilleri bir bakkalın çay ikramını geri çevirmedi. Bakkal Ağbaba ve CHP’li vekillere çay ikram ederken bu sefer çayların konulduğu masanın konuğu 5 litrelik sıvı yağ oldu. Bakkal yurttaşların gelen zamlar nedeniyle yağ alamadığını anlatarak, kendisini yağı sadece 10-15 lira karla sattığını söyledi. Bakkal, yağa gelen zam miktarını geçen yılla karşılaştırarak, geçen yıl 205 liraya sattıkları 5 litrelik sıvı yağın şimdi geliş fiyatının 305 lira olduğunu belirtti. Bakkal yağın fiyatının haftadan haftaya da değiştiğini kaydederek, “Geçen hafta 260 liraydı, bugün 302 liradan geldi” dedi. Sürekli veresiye yazdığına dikkat çeken bakkal, “Borca satıyorum” diye yurttaşların ve kendi durumunu dile getirdi. 

GENÇLER: HEPİMİZ İŞSİZİZ

Ağbaba ve CHP’li vekiller esnafları gezerken yolda bir kahvehanedeki gençlere “İşiniz var mı?” diye sordu. Ağbaba’ya yanıt veren gençler bir birlerini işaret ederek, “Hepimiz işsiziz” diye yanıt verdi. İnşaatlarda günlük işlerde çalıştıklarıyla geçinmek zorunda kaldıklarını dile getiren gençler, “Haftada bir gün çalışan insanın geçimi nasıl olsun” dedi. 

Başka bir yurttaş da işlerinin olmadığını “Ne iş var, ne güç var. Perişanız” sözleriyle anlatırken, yemlere gelen zam nedeniyle hayvancılık da yapamadığını vurguladı.  Pandemide işsiz kaldığını belirten bir yurttaş da “Bizim durumumuz ne olacak? Bu devlet benim canımı çok acıttı. Ne kadar oy verdim, o kadar canım yandı. İki çocuk babasıyım ne gelirim? Evime ekmek götüremiyorum. 2 yıldır çalışamıyorum… Nedir pandemiden dolayı bin lira. Bin lira ile ne yapayım. Poşet dolduramıyorum. Poşet bile paralı” dedi. 

CHP’li vekiller oturdukları kahvehanede yurttaşlara da seslendi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, yurttaşların sorunlarını ve bölgenin tarihini birebir yaşadığı için çok iyi bildiğini belirterek, yurttaşların yaşadığı sıkıntıdan çıkış yolunun CHP iktidarı olduğunu dile getirdi. Bingöl, yurttaşlara “Bu ceberut iktidarı ortadan kaldıracağız. Ama bir şey yapacağız. Bu halka zulüm edenlerden mutlaka hesap soracağız” dedi. 

CHP’li Ağbaba da iktidar olduklarında bölgedeki illerin sorunlarını çözeceklerini söyleyerek, “Umarım hep birlikte dostlarımızla birlikte iktidar oluruz. Türkiye’nin hali ortada. Yönetilemeyen bir Türkiye” diye vurguladı. 

Görüntü Dökümü:

1-Bakkal önünde yapılan konuşma

2-Gençler ve Ağbaba arasındaki konuşma

3-Perişanız diyen vatandaş

4-Poşet bile paralı diyen vatandaş

5-Tekin Bingöl konuşması

6- Veli Ağbaba konuşması

Kaynak: anka