Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Salgın bitmedi, etkili aşılarla yeterli aşılama olmadan bitmeyecek, binlerce ölümle sonuçlanan yeni pikler olabilir. Eylüle kadar, kalabalıklardan uzak durmalıyız” dedi.

Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sağlık çalışanlarının fedakarlığı sayesinde aşılamanın hızlı ilerlediğini söyledi. Ancak salgının henüz bitmediğini belirten Yavuz, binlerce ölümle sonuçlanacak yeni pikler olabileceğini belirterek, vatandaşları özellikle eylül ayına kadar kalabalıklardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Yavuz paylaşımında, “Ülkemizde aşılama, sağlık çalışanlarının dünyanın hiçbir yerinde görülemeyecek fedakarlığıyla çok iyi gidiyor. Ama salgın bitmedi, etkili aşılarla yeterli aşılama olmadan bitmeyecek, binlerce ölümle sonuçlanan yeni pikler olabilir. Eylüle kadar, kalabalıklardan uzak durmalıyız” dedi.

"DELTA VARYANTINA DİKKAT"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz, kalabalık düğün, nişan, taziye, piknik, yemek ve eğlence ortamlarının dışarıda bile olmasının çok riskli olduğunu, yayılmakta olan Delta varyantının çok daha tehlikeli olduğunu söyledi. Yavuz, sosyal medya hesabından, “Kalabalık düğün, nişan, taziye, toplantı, piknik, yemek, eğlence dışarıda bile olsa çok riskli Hele ki ülkemizde de büyük ihtimalle yayılmakta olan delta varyantının bulaşıcılığını düşününce çok daha tehlikeli. Kalabalık ortamda bulunmak zorundaysanız maskenizi çıkarmayın” paylaşımında bulundu.

 

Kaynak: anka