GÖKAY ŞİMŞEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bilecik Bozüyük’te sivil toplum kuruluşları bir araya geldiği toplantıya Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da katıldı. 50 yaşındaki EYT’li Naci Kayhan, 2 yıldır işsiz olduğunu ve üniversitede bir kızının okuduğunu dile getirip; “Bu EYT’nin çözülmesi bizim için çok önemli. Çünkü ben iş için gidiyorum, bana diyorlar ki ‘Senin yaşın 50 olmuş, işe alamayız’ ama başka bir yerden de gelirim olmadığı için çok zor durumdayım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Bilecik Bozüyük’te; kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya, Bilecik’teki EYT’liler de katıldı. EYT’liler toplantıda pankart açtı. EYT’lilerden biri olan Naci Kayhan; şunları söyledi:

“İKİ YILDIR İŞSİZİM VE KIZIM ÜNİVERSİTEDE OKUYOR”

“Bozüyük’te Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun toplantısına katıldım. EYT ile alakalı bir pankart açtık. Çünkü biz çok zor durumdayız. Şu anda ben iki yıldır işsizim ve kızım üniversitede okuyor. Bunun için çok acilen EYT’nin çıkartılmasını istiyorum. İnşallah güzel bir yerlerde, güzel bir şekilde buluşuruz tekrar hep birlikte.

"İŞ ARIYORUM, YAŞIMDAN DOLAYI ALMIYORLAR"

Yani bu EYT’nin çözülmesi bizim için çok önemli. Çünkü ben iş için gidiyorum, bana diyorlar ki, ‘Senin yaşın 50 olmuş, işe alamayız’ ama başka bir yerden de gelirim olmadığı için çok zor durumdayım. Bizim EYT’nin bir an önce çıkartılması veya gündeme alınması gerekmekte.1 Ekim’de meclis açılıyor bildiğim kadarıyla.1 Ekim’de bunun da gündeme alınırsa biz EYT’liler olarak mutlu oluruz.”

 

Kaynak: anka