Berlin'de saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer, saldırganlardan birinin "Yazmayacaksın ulan’ diye bağırdığını belirterek, "Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama biliniz ki hesap sormaya devam edeceğiz" dedi.

Berlin'de ikamet ettiği apartmanın avlusunda saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer, failler hakkında bir fikri olduğunu, ancak güvenlik güçlerinin arama çemberlerinin genişlememesi için kendisinden bir isim veya grup ismi kamuoyuna söylememesini istediğini söyledi.

Saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaşan Acarer, "Herkese selamlar, biraz şeklimiz değişti, ama düzelecekmiş. Hastaneden yeni döndüm. Başımdaki iki bölgede kırıktan şüphelendikleri için müşahede altında tuttular, ama korktukları gibi olmadı" dedi.

Oturduğu binanın müşterek avlusunda silahlı üç kişinin saldırısına uğradığını belirten Acarer, ancak olay sırasında tanıkların çok fazla artması üzerine saldırganların silah kullanamadıklarını söyledi.

Saldırganlardan birinin "Yazmayacaksın ulan" diye bağırdığını anlatan Acarer, şunları dile getirdi:

"Bu İslamcı, faşist, AKP- MHP iktidarına karşı yazdığımız ve söylediğimiz her şeyin doğru olduğunun bir ispatıdır, sağlamasıdır. Somut olarak da failler ile ilgili fikrim, bilgim elbette var. Güvenlik güçleri 'Birkaç gün isim, grup ve bilgi verme işimiz zorlaşır, çember genişler dediler. Ama 10 bin dolar nerede sorusunun cevabı tam burada bir yerdedir. Kamu malını çalan silah tüccarları hemen yanı başımızdadır. 

Şunu söylemeliyim ki hiçbir şeyi anlayamamışlar. Zira biz kendimiz rahat edelim diye değil, çocuklarımızın rahat etmesi için yola çıktık. Bu yüzden gazetecilik yapıyoruz. Bilin ki elimden geldiğince ne Berkin Elvan’ın ne Nihat Kazanhan’ın ahını sahipsiz bırakmayacağım. Bu ülkede açlıktan ve soğuktan uyuyamayan çocuklar yarattınız. Bu nedenle biz uyuyan çocuklarımızın üstünü örtmeye bile utanır hale geldik. Sevgili, dostlarıma, okurlarıma ve aileme teşekkürü bir borç bilirim. Şimdi daha sert olma zamanıdır. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama bilin ki hesabını sormaya devam edeceğiz. Bilin ki hesabı kapayan da biz olacağız." 

 

Kaynak: anka