Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın faili olduğu iddiasıyla polis memuru F.D.'nin yargılandığı davanın karar duruşması başladı.

Önceki duruşmada, mütalaasını açıklayan savcı; şüpheli polis F.D.'nin “bilinçli taksirle öldürme” suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etmişti. Bugün, 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, karar verilmesi bekleniyor.

"BERKİNİMİZİ VURAN POLİS 8 YILDIR GÖREVİNE DEVAM ETTİ"

Duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Taksim Dayanışması adına açıklamayı yapan Akif Burak, “Biz 8 senedir Berkinimiz için adalet talebimizi sürdürürken, Berkin'in koşup oynadığı sokaklarda, meydanlarda, parklarda, adalet saraylarında ve mahkeme salonlarında haykırırken, Berkinimizi vuran polis sekiz yıldır görevine devam etti" dedi.

Bu süreçte mahkeme başkanlığına da sosyal medya hesaplarından, "Gezi vandallıktır" diye paylaşımlar yapan Mehmet Galip Perk'in getirildiğini söyleyen Burak, şunları söyledi:

"Tepkilerimiz üzerine, yeni bir heyet atansa da bu davanın tarafsızlığı o günden beri şüphelidir. 29 Ocak 2021 günü görülen bir önceki duruşmanın mütalaasında Berkinimizi gaz fişeği ile öldüren sanık F.D.'nin 'bilinçli, taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapsi talep edildi.

Davaya ilişkin kararın verilmesine beklediğimiz bugünkü duruşmada da sekiz yıldır birlikte haykırdığımız talebimizi yineliyoruz. Berkin için adalet istiyoruz. Katillerin, faillerin ödül gibi cezalarla korunmasını, gerçeklerin karartılmasını kabul etmiyoruz. Hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, katillerin, faillerin yargı tarafından korunduğu bir ülkede üstümüze çeken karanlık her gün daha çok büyüyor.”

Dün, İzmir’deki HDP İl Binası'nda yapılan silahlı saldırıda Deniz Poyraz’ın hayatını kaybettiğini hatırlatan Akif Burak, “Bu karanlık bizden Ali İsmail'i aldı, Ethem’i aldı, Mehmet'i, Abdocan'ı aldı. Medeni'nin, Hasan Ferit'in, Ahmet'in katillerini korudu. Aynı karanlık, daha dün, Deniz Poyraz'ın da geleceğini çaldı. Bizler, aydınlık bir gelecek umudu ile barışı, dayanışmayı, kardeşliği savunurken, geleceğimizi çalınıyor. Yeter” dedi.

 

Kaynak: anka