CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya; “Meşhur bir laf attınız, duruyor ortada. 10 bin dolar rüşvet alan, her ay 10 bin dolar… Kimdir sayın Bakan? Siyasetçi, dediniz. Bütün Adalet ve Kalkınma Partisi siyasetçileri, milletvekilleri zan altında. Nedir bu bilgiler, bu bilgileri bir yerde tutuyor musunuz? Şantaj için mi kullanacaksınız?” sorularını yöneltti.

İçişleri Bakanlığı’nın kesin hesabı ve bütçesine ilişkin görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sürüyor.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un “Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş benimle ilgili soruşturma başlatacağını söylüyor. Bu emri kimin aldığınızı çok merak ediyorum. Sizin göreviniz suç işleyenleri araştırmak ve soruşturmaktır” ifadelerini yeniden gündeme taşıdı.

Aydemir, “Bir haberden dolayı, o haberi siz yayıyorsunuz, o da suç duyurusunda bulunuyor. Burada Emniyet Genel Müdürü’müz size cevap verecek durumda değil. Haksızlık” dedi.

Bu sırada Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dönerek; “Kafa sallayıp tehdit etme. Senden korkan bir Allah’ın kulu yok burada” dedi.

Aydemir, Süleyman Soylu’ya dönüp “Güzel bakanım. Sen bakma, sizi çok seviyorum. Yanınızdaki kadro, gerçekten güzel insanlar. Arkadaki kadro. Canını yerim. Güzel insanlarsınız” dedi.

DESTİCİ: ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR’, SÖZÜ GERÇEĞİ YANSITMIYORMUŞ

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, “Şehir gezilerimizde büyük bir huzura kavuştuğunu görmüş olmaktan memnuniyet duydum. ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ sözü gerçeği yansıtmıyormuş. Önemli olan gösterdiğimiz hassasiyet” dedi.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “İtibarlarına Ankara’da değil yabancı ülke başkentlerinde arayanlara rağmen kısa zamanda büyük işler başarıldığını Türk Milleti görmekte ve taktir etmektedir. Korucularla ilgili özlük haklarının iyileştirilmesi ve 3600’ü vatandaşlarımız beklemektedir” dedi.

HATİMOĞULLLARI’NDAN, SOYLU’YA “İSTİFA EDECEK MİSİNİZ” SORUSU

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, şöyle konuştu:

“Bir bakanın adı bu kadar uyuşturucu ve diğer işlerde geçiyorsa derhal istifa etmesi ve yargılanması gerekirdi. Bugünkü sunumda her zamankinden daha çok uyuşturucuya yer verilmiştir. Bu da bir savunma psikolojisidir. Bugün bu kadar suç batağına bulaşılmış… Ama ‘biz vatanı savunuyoruz’ savunusuyla nasıl bir araya getiriyorsunuz? Artık yeter; Türkiye kamuoyu size inanmıyor, 83 milyon yurttaşın kaderiyle oynanıyor. ‘Bakanı nasıl bilirdiniz’ diye soru gelirse ‘bakanın bu işlere bulaştığı iddiası var, yargı ise seyirci kalıyor’ diye ifade edilir. İstifa edecek misiniz?”

BEKAROĞLU, ‘10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİYİ’ SORDU

CHP Milletvekili İstanbul Mehmet Bekaroğlu, şunları söyledi:

“Meşhur bir laf attınız, duruyor ortada. 10 bin dolar rüşvet alan, her ay 10 bin dolar. Kimdir sayın Bakan? Siyasetçi, dediniz. Bütün Adalet ve Kalkınma Partisi siyasetçileri, milletvekilleri zan altında. Lütfen çıkıp söyleyin. Böyle bir şey olmaz, siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin İçişleri Bakanısınız. Ciddi, ağır başlı olmanız gerekiyor. Nedir bu bilgiler, bu bilgileri bir yerde tutuyor musunuz? Şantaj için mi kullanacaksınız?”

Soylu da “Dinleyecek misiniz? Burada konuşursunuz sonra çıkar gidersiniz” sorusunu sordu.

EREL: AKSARAYLILAR, ‘KEŞKE DEVLET CİDDİYETİYLE HAREKET ETSE’ DİYOR

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, “Aksaraylı hemşerilerim, ‘keşke devlet ciddiyetiyle hareket etse’ diyorlar. Elçiye zeval olmaz… Gençlerimizden çok büyük bir talep var. Bu polis ve bekçi yaşının 35’e yükseltilmesini talep ediyorlar. Gençlerin taleplerine duyarsız kalmayın” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Hala deprem konutlarının fiyatları belli değil. Ne ödeyecekleri belli değil” dedi.

Kaynak: anka