Tuğçe BİÇER - Tamer Arda ERŞİN

Bayram yaklaşıyor, pandemide işsiz kalanlar bayramı buruk karşılıyor. Ankara'da, üçüz kızları olan Mustafa Göksu da buruk bayram yaşayacaklardan biri. Pandemiyle beraber çay ocağı kapanan Göksu, "Pandemi fakiri vurdu, zengine bir şey olmaz. Tanıdık marketler var, yazdırıyoruz. Çocukların yatakları bile yok, alamadık" diye sitem etti. 

Mustafa Göksu, pandeminin başlamasıyla birlikte işsiz kaldı. Göksu, Ankara'da çay ocağı işletirken, işletmenin kapanmasıyla zor günler yaşamaya başladı. Üçüz çocuk babası olan Göksu, "1 buçuk senedir işsizim. Ev kira, taksitler, krediler var. Kısa çalışma ödeneği 1578 TL alıyorum, o da taksitlere gidiyor. Ev kirası bin lira" dedi.

Göksu, yaşadığı geçim sıkıntısını ANKA Haber Ajansı'na anlattı. 

"ÇOCUKLAR KANEPEDE YATIYOR, YATAKLARI YOK"

Üç kız çocuğu babası olan Göksu, "Çocuklar kanepede yatıyor, yatak alamadık. Yatakları yok, dolapları yok" dedi. "Çocukların, bir aydır internet olmadığı için derse giremediğini" anlatan Göksu, "Pandemi fakiri vurdu, zengine bir şey olmaz" diye konuştu.

"SEN KURU EKMEK YERSİN AMA ÇOCUKLAR YEMİYOR"

Göksu, boş buzdolabını göstererek, "Alamıyoruz, dolap bu. Tanıdık marketler var yazdırıyoruz, ama nereye kadar yazdıracaksın, sen kuru ekmeği yersin ama çocuklar yemiyor" dedi. Ayda bir kere pazara gidebildiklerini anlatan Göksu, şöyle konuştu:

"Bayram için çocuklara hiçbir şey alamadım, milletin verdikleri... Biri elbise, ayakkabı veriyor. Kız çocukları, istiyorlar... Çocuklar bir şey istiyor strese giriyorsun, tanıdık bir arkadaştan borç alıyorsun. Memur arkadaşlarım elimden tuttu. Her şeyime yardıma koştular. Devletten bir kısa ödenek aldık başka bir şey almadık."

"HİÇ ET ALAMADIK"

"Pazara ayda bir, üç haftada bir gidiyoruz, her hafta gidemiyoruz. Hiç et alamadık. Kurbanda memur arkadaşlar pay getiriyor. Etin kilosu 100 lira" diyen Göksu, üç çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamadığını anlatarak şunları söyledi:

"Bir şey alacaksın, üç tane alacaksın üç tane almaya para yetmiyor, mecbur bir tane alıyorsun. Derse girecekler, en az üç tane tablet, bilgisayar olması lazım. Alamayınca kötü hissediyorsun kendini, tanıdık marketlere yazdırıyorum da nereye kadar yazdıracağım?”

 

Kaynak: anka