Batman Kent Konseyi toplantısında koronavirüs verilerini paylaşan İl Sağlık Müdürü Pamukçu, en az vaka olan 15 il arasında olmalarına rağmen aşı oranında ise son sıralarda yer aldıklarını belirtti.Ercan ARSLAN(Batman Haber)- Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı, Batman Eczacılar Odası toplantı salonunda yapıldı. Kent Konseyi Başkanı Abdülkadir Demir başkanlığında yapılan toplantıya konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, koronavirüs verilerini paylaştı.

Covid-19 vaka sayılarında düşüş yaşandığını belirten Pamukçu, “Son zamanlarda hepimiz kötü haberler almaya alışığız ama pandemi de çok şükür Türkiye’de iyi iller arasına girmeye başladık. Türkiye’de en az vaka sayısı olan 15 ilden bir tanesiyiz. Hastanelerimizde bu anlamda yatan hasta sayısında çok ciddi bir azalma var. Pandeminin en fazla pik yaptığı dönemde biz hastanelerde yatan 450 hastayı görmüştük. An itibariyle tüm kamu hastanelerimizde yatan 128 hasta sayımız var ve 23 yoğun bakım hastamız var. Bu hastalarımızdan 11’i entübe şeklinde. Artık her gün ya bir hasta veya hiç yoğun bakıma yatmayan bir durum görüyoruz. Bu da iyi bir bağışıklık durumunun olduğunu gösteriyor.

Ne yazık ki pandemideki iyi durumumuzu aşı için de söyleyemiyoruz. Batman’da 1’nci doz aşılamada yüzde 73,6’dayız. 2’nci doz olarak da, yani aşı takvimi tamamlanmış sayısında yüzde 54,3’teyiz. Halen kırmızı haritadan turuncu haritaya ne yazık ki geçemedik. Türkiye’de ki aşı sayısında en az olan son 3 il arasındayız” diye konuştu.

 

 

Kaynak: igf