Başkentgaz’ın taşeron işçileri, kadroya geçme taleplerini eylem yaparak dile getirdi. Taşeron firma ile yapılan sözleşme nedeniyle her ay işsizlik korkusu yaşadıklarını belirten işçiler, "Biz de kadrolu işçilerle aynı şartlarda çalışmak, eşit işe eşit ücret almak istiyoruz" dedi.

DİSK'e bağlı Enerji-Sen'e üye olan taşeron işçiler, Ankara Ulus Meydanı'nda kitlesel bir basın açıklaması yaptı. İşçiler adına yapılan açıklamada şunlar kaydedildi.

"Bizler Başkentgaz işçileriyiz! Ankara'nın her sokağını adımlayan, bütün halkın doğalgaza ulaşmasını sağlamak için çalışan işçileriz. Bu kadar kritik bir iş yapmamıza rağmen yıllardır insanca yaşayacak bir ücret alamamakta ve zorlu çalışma koşulları altında emek vermekteyiz.

Çünkü bizler, Başkentgaz'ın taşeronu olan bir firmada, Ersan Elektrik'te çalışıyoruz ve taşeron çalışma koşulları her gün bizi biraz daha yıpratıyor. Başkentgaz bünyesinde kadrolu çalışan arkadaşlarımızla aynı işi yapmamıza rağmen farklı ücretlerle çalışıyoruz. Üstelik her an çalışma yerimiz değişebiliyor, iş tanımımıza uygun olmayan işlerde çalışmak zorunda kalabiliyoruz. Taşeron firmanın sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağının belirsiz olması, bizi her an işsizlik riskiyle yüz yüze bırakıyor. Artık yeter! İnsanca ve güvenceli çalışmak istiyoruz.

Biz de kadrolu işçilerle aynı şartlarda çalışmak, eşit işe eşit ücret almak istiyoruz. Kadrolu çalışan arkadaşlarımızla bir olmak, hep birlikte kendi çalışma koşullarımızı daha da düzeltmek ve iyiye götürmek istiyoruz. Taleplerimiz karşılanamaz değildir, ancak karşılandığı takdirde işyerinde huzurlu bir çalışma ortamı devam eder. Biz bu taleplerimizin takipçisi olacağız ve hakkımızı almak için ne gerekiyorsa yapacağız."

Kaynak: anka