Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi iş birliğiyle "Başkent Spor Zirvesi" düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla düzenlenen, binlerce sporcunun ve başkentlinin katıldığı zirve, sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı. Başkent Spor Zirvesi, izlenme rekorları kırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk kez Ankara Kent Konseyi ile iş birliği yaparak “Başkent Spor Zirvesi”ne ev sahipliği yaptı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın dev organizasyonuyla Gençlik Parkı’nda düzenlenen ve 2 bin sporcunun yer aldığı “Başkent Spor Zirvesi”ne; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat ve Cihan Paçacı, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İYİ Parti Spor Kurulu Başkanı Vedat Bayram, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, spor kulübü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

SPOR KULÜPLERİ SPOR DALLARINI TANITTI

Ankara’nın spor kulüplerini bir araya getirerek spor envanteri oluşturmak ve başkentte sporun gelişmesi için politikalar üretmek amacıyla düzenlenen spor zirvesinde; Ankara Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkentte faaliyet gösteren sporcu ve spor kulüplerine olan desteğini anlatarak, hazırladığı yönergeler ve hedeflerini paylaştı.

Büyükşehir Mehteran Takımı, Kent Orkestrası ve FOMGET Halk Dansları Topluluğu’nun gösterilerinin yanı sıra fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç’ın sergisinin de yer aldığı zirvede; ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış sporcular sahne şovları gerçekleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Ankara’nın spor kültürüne katkı sunan sporculara teşekkür plaketi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açılış konuşmalarının ardından organizasyonda sahne şovu yapan 200 sporcu Başkan Yavaş ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile fotoğrafı çektirerek, formalarını hediye etti.

5 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI VE CANLI YAYINLANAN SPOR ZİRVESİ İZLENME REKORU KIRDI

Spor Kulüplerinin tanıtım stantları açtığı spor zirvesinde konuşan Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ile 2 bin profesyonel sporcunun olduğu 200 profesyonel sporcunun 20 spor branşında 6 dakika içerisinde bir dünya şovu sergilediği, Kent Konseyi Yürütme ve Danışma Kurulu üyelerinin performanslarını sergilediği ve yaklaşık 5 bin Ankaralının katıldığı bir spor zirvesi yapıyoruz. Bu zirve Başkanımız Mansur Yavaş’ın çağrısı üzerine Ankara’nın spor politikalarını tüm Türkiye’ye duyurmak ve bu kentteki 1 milyondan fazla spor yapması gereken gencin tamamının lisanslı hale gelmesi, kentin sağlıklı hale gelmesi için bir manifestonun açıklandığı bir gün oldu.” 

Çok sayıda fotoğraf sergisinin yer aldığı zirveye ev sahipliği yaptıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt ise “Kent Konseyi ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak ortak bir Spor Zirvesi yapıyoruz. 2 bin sporcu katılıyor. Normalleşme sürecinin başlaması ile Ankara’daki diğer bütün parklarımızda kültür ve sanat etkinliklerimiz devam ediyor. Halkımızı parklarımıza bu etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi.

Bünyesindeki sporcuların dünya rekorları kırdığını ve büyük başarılar elde ettiğini ifade eden EGO Spor Kulübü Başkanı Akın Hondoroğlu “Ankara’da yapılmayan, görülmeyen bir spor zirvesi. Halil İbrahim Yılmaz ve Mansur Yavaş Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız EGO Spor’un her zaman yanında oluyor biz de onun desteklerine karşılık Tokyo Olimpiyatlarına 11 sporcumuz ile katılıyoruz. İnşallah büyük başarılarla ülkemize geri döneceğiz” diye konuştu.

5 bin kişinin doldurduğu Gençlik Parkı’nda düzenlenen Başkent Spor Etkinliği; ABB TV, Youtube Kanalı ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı. Sosyal medya üzerinden yayınlanan canlı yayını 50 bin kişi izlerken, etkinliğe katılan sporcular da uzun bir aradan sonra ilk kez bir araya geldiklerini belirterek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

HEP BİRLİKTE ŞARKILARIN SÖYLENDİĞİ ETKİNLİK

Başkent Spor Zirvesi’nde Musa Göçmen Orkestrası ile sanatçı Selçuk Balcı da konser vererek, başkentlilere keyifli saatler yaşattı.

Başkan Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gençlik Parkı’nı dolduran vatandaşlarla birlikte, seslendirilen Ankara Türküsü ve Aşık Veysel’in türkülerine eşlik etti.

Başkentlilere seslenen Selçuk Balcı, “Ben biraz heyecanlandım. Ankara’da büyüdüğüm için heyecanlanıyorum. Ankara beni büyüten bir şehir. Mansur Başkanımız kültüre, sanata ve spora verdiği değer gösterdi. Ankara’nın birçok yerinde şu an konserler yapılıyor. Umarım daha fazlası da gelir. Her şey için teşekkür ederim” dedi.

 

 

Kaynak: anka