İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İGF TV ve Bursada Bugün TV ortak yayınında Mehmet Çetinkaya’nın sunduğu ‘Yerel Vizyon’ programına konuk oldu.BURSA (İGFA) - İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Mehmet Çetinkaya’nın sunduğu ‘Yerel Vizyon’ programında ilçe ve projelerine dair değerlendirmelerde bulundu. Program, Bursada Bugün TV ve İGF TV ortak yayınıyla İGF’ye üye medyalardan aynı anda izleyicilerle buluştu.

Katılımcı belediyecilik anlayışının kendilerine çalışmalarımızda yol gösterdiğini ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, iş başına geldiği 2017 yılında 129 milyon liralık yerel yönetim bütçesini 4 yılda 2,5 katına çıkararak kaynağı en fazla oranda yatırıma dönüştüren belediye olmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.  

Hedeflerinin bütçeyi yüzde 60 ile 80 oranlarında yatırımlara çıkarmak olduğunu ifade eden Başkan Taban, “Bizim personel giderlerimiz yüzde 11-12 bandında. 2017 yılında bütçemiz 129 milyon lira iken, 2018’de bu rakam 165 milyon liraya, 2019’de 180 milyon liraya, 2020 yılında 200 milyon lira ve 2021 yılında 212 milyon lira yükselmişti. 2022 tahmini bütçemizi de 316,5 milyon lira olarak belirledik” dedi. Süreç içerisinde yapılan tasarrufların bütçenin artırılmasında önemli ve öncü etken olduğunu belirten Başkan Taban, “İktisat mutlaka tasarrufu da beraberinde getiriyor. Kültür hizmetlerini, temizlik işlerini kendimiz yapıyoruz.  Tasarruflu iş yapma bilinci ve gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

"Şehrimizdeki tüm bireyleri önemsiyoruz ancak gençlere daha özel bir önem veriyoruz" diyen Taban, "Bu konuda da genç beyinlerden istifade etmek istiyoruz. 8 ayrı proje ekibi kurduk" dedi. İlçede fizibil olmayan hiçbir projeye başlamak istemediğini söyleyen Başkan Taban, göreve gelirken vatandaşlara 94 proje taahhüdüyle geldiğini belirterek, “Bugüne kadar beyanlarımızda 32’si tamamlandı, 51’i devam ediyor. Ancak 11 projeyi halen başlatmadık. Bu konuda dikkatli ve tasarruflu giderek ilerlemek istiyoruz.  Sırf başlamak için başlamıyor, fizibil olmayan hiçbir projenin startını vermiyoruz” diye konuştu.

Tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik çalışmaların yanı sıra dijitalleşme ile ilgili İnegöl Belediyesi'nin hedef projelerinden de bahseden Başkan Taban, Türkiye genelinde e-devlet üzerinden de en fazla hizmet sunan belediye olma unvanını sürdürdüğünü söyledi.

İnegöl çorbası, İnegöl simidi, İnegöl Cerrah kurufasülyesi, hınkal, İnegöl sütlü kadayıf gibi lezzetlerin coğrafi işaret başvurularını yaptıklarını anlatan Başkan Taban, "Bunların tamamlanmasıyla turizm her yönüyle İnegöl'de daha güzel olacak" dedi.

2022'de kanal projesini tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Taban, "Yeni belediye hizmet binasını yeni yerine taşıyacağız ve beraberinde meydanını da tamamlıyoruz. 3. etap TOKİ projesinin Ağustos-Eylül aylarında devreye almayı hedefliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için herhangi bir tasarrufunu olmadığını söyleyen Taban,"Şu süreçte sadece işimi yapmayı düşünüyorum. Büyükşehir'e adaylığım söz konusu değil" dedi.

Kaynak: igf