Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, esnaf ve sanatkarın sorunlarının günü kurtarıcı tedbirlerle çözülemeyeceğini belirterek, “Ekonomide uzun süredir yapısal sorunlar var. Gerçekçi politikalarla onlara dokunulmadı. Farklı gerekçelerle alınan kararlar yanlış oldu ama inatla hala üzerine gidiliyor. Türkiye’de siyasal gerginlik var. Bu en kötü olanı. Bu siyasal gerginlik Türk halkına yaramıyor, 82 milyona yaramıyor” dedi.

Vahap Seçer, S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Zafer Çekmez, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleri katıldı.

“SİYASAL GERGİNLİK 82 MİLYONA YARAMIYOR”

Toplantıda konuşan Seçer, “Esnaf ve sanatkâr ekonominin lokomotifidir” dedi. Esnaf ve sanatkarın sorunlarının günü kurtarıcı tedbirlerle çözülemeyeceğini belirten Seçer, “Ekonomide uzun süredir yapısal sorunlar var. Gerçekçi politikalarla onlara dokunulmadı. Farklı gerekçelerle alınan kararlar yanlış oldu ama inatla hala üzerine gidiliyor. Türkiye’de siyasal gerginlik var. Bu en kötü olanı. Bu siyasal gerginlik Türk halkına yaramıyor, 82 milyona yaramıyor” diye konuştu.

“ESNAFLA İLİŞKİLERİMİZ SON DERECE İYİ”

Seçer, “Bir belediye başkanının gündeminde siyasal ayrımcılık olmaz. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak, çatı kuruluşunuzdan en alt oda başkanlarına kadar en iyi noktada ilişkilerimizi sürdürme gayreti içerisindeyiz. Bunu da samimi yapıyoruz ve ben sizden razıyım. Gerçekten ilişkilerimiz son derece iyi” dedi.

 

Kaynak: anka